U obračun crnogorskih klanova umešao se neko treći

Božidar Spasić gost Jutarnjeg programa Happy TV tema obračun škaljara i kavača na ulicama Beograda i Srbije.

HAPPY TV - 05.01.2018.

PRAVAC tema profesionalne ubice

Božidar Spasić u emisiji Pravac TV Pink tema profesionalne ubice.

Pink - 14.12.2017.

RTRS PEČAT pojačano deistvo stranih obaveštajnih službi na Srbiju i Republiku Srpsku

Božidar Spasić dao izjavu za RTRS emisija Pečat tema strane obaveštajne službe na tlu Srbije i Republike Srpske.

RTRS - 30.11.2017.

Božidar Spasić gost emisije Otkopčano

Božidar Spasić gost emisije Otkopčano - autor emisije Blažo Popović

RTV - 23.11.2017.

STRANI AGENTI IMAJU CILJ DA SRUŠE VUČIĆA!

Ko, kako i zašto pokušava da koriji sudbinu Srbije pitali smo Božidara Spasića, bivšeg obaveštajca Državne bezbednosti i docenta dr. Srđana Perišića stručnjaka za bezbednost i međunarodne odnose.

- To znači da je situacija, kada je u pitanju bezbednost zemlje, veoma ozbiljna i da naše službe osećaju pritisak. Time se skreće pažnja javnosti da naše službe imaju velike probleme u eliminisanju ili onemoguićavanju delovanja stranih obaveštajnih službi - istakao je bivši obaveštajac.

Prema njegovim rečima, nema razloga za paniku i brigu jer je uobičajena praksa da strane službe vrše pritiske.

Ti pritisci se uglavnom svode na takozvanu kontrapropagadu, psihološke akcije, destruktivno delovanje u društvu, stvaranje neraspoloženja prema vlast, objasnio je Spasić.

- Činjenica je da je osnovni cilj zapadnih službi rušenje Aleksandra Vučića, čime bi se urušio i sistem nezavisne Srbije. pokušali su da idu direktno na predsednika, ali i na njegove saradnike, izazivanjem afera, širenjem glasina, pojavljuju se neki ljudi koji traže neke autonomije, tim se narušava jedinstvo države - istakao je Spasić.

Prema njegovim rečima, nije sada došlo 600 agenata u Srbiju, kako neki misle, oni su već u zemlji, a to ne moraju ni biti stranci - dovljno je da to bude destruktivni deo društva kojima ništa ne valja.

Spasić je istakao da oni kosriste svaku situaciju - potpuno banalnu situaciju da deluju destruktivno prema vlasti.

- Slučaj Sulejmana Ugljanina je klasičan primer režije. Izbacite ga odjednom sa nekim suludim zahtevima, a istovremeno vam se pojavi Bakri Izetbegović iz Bosne i tako se napravi jedna špijunska akcija - istakao je Spasić.

On je naveo da se strani agenti retko hapse i da se nikakve spektakularne akcije tog tipa ne mogu očekivati.

- Prati se njihovo delovanje...Njihov cilj je da se infiltriraju u državne strukture, pomažu delu kvaziopozicije, stvaraju haos... - precizirao je Spasić i dodao u Srbiji deluju i obaveštajne službe.

Stručnjak za bezbednost i međunarodne odnose Srđan Perišić kaže da strane obaveštajne službe danas potpuno drugačije deluju, te da se o tome ranije govorilo u javnosti.

Strane službe sada imaju svoje eksperte u bezbednosti, ekonomoji, medijima, koje nastoje da plasiraju u Srbiji, pozivajući se na reforme kako bi promenili politiku zemlje, navodi Perišić.

On je dodao da su strani agenti krivi što je vojska u prethodnom periodu izgubila odbrambenu komponentu i postavio pitanje ko je za to kriv.

- Da li je će naše službe preseći delovanje britanskih i američkih agenta koji deluju u Srbiji? To bi bio sledeći korak - smatra Perišić.

Kako je dodao, u poslednjih 18 godina, u sistem vlasti preko nekih bivših predsednika Srbije i ministara, recimo odbrane, sa njihovim znanjem ubacivani su ti "eksperti" kako bi sproveli neke "reforme".

- Od 2003. do 2012. godine bivši predsednik Boris Tadić i njegovi ministri Šutanovac su dozvolili delovanje britanskog agenta u sistemu odbrane. Sigurno su to znali. Ko je Amadeo Votkins, on je 10 godina bio zadužen za reformu sistema odbrane. On sada deluje tu u regionu...On jeste stručnjak, doktor nauka, ali je Britanac i deluje za svoju državu. On u ime vlada zapadnih zemalja utiče na promenu politike Srbije - rekao je Perišić.

Pink - 18.11.2017.

Šta je OBA uradila sa snimcima Dodikovih razgovora?

Obrazloženje da je Milorad Dodik, prisluškivan zbog traženja dokaza o umiješanosti u korupciju nezapamcen je i trebalo bi ga izucavati na fakultetima, kažu bivši obavještajci iz Srbije.

RTRS - 15.11.2017.

<< Prva < Prethodna [1 / 71] Sledeća > Poslednja >>
© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti