Bojović: U Srbiju samo u kovčegu!

BEOGRAD - Hvata ga nervoza!

- U Srbiju mogu da se vratim samo u kovčegu! Tamo me čeka suđenje za kojekakve zločine i sigurno maksimalna kazna od 40 godina zatvora! Znam i da bi odmah poslali nekoga da me likvidira...
- Ko će vas likvidirati?

- Isti oni koji mi već godinama rade o glavi i od kojih sam i pobegao u Španiju!
Ovako je, kako Kurir saznaje, tekao razgovor između Luke Bojovića (39) i Fernanda Andreua, sudije Nacionalnog suda Španije, koji je Bojovića saslušao nakon hapšenja u restoranu u Valensiji.
- Bojović je rekao svega dve-tri rečenice o tome kako će ga u Srbiji ubiti. On nije pominjao nikakva imena, a posle toga je odlučio da se brani ćutanjem - rekao je za Kurir izvor iz Španije.

Naš izvor dodaje da Bojović, Vladimir Milisavljević Budala (36), Siniša Petrić (38) i Vladimir Mijanović (38) u zatvoru nisu ni izbliza tako bezbrižni kakvim žele da se predstave!
- Bojović je imao predstavu za medije kad je novinarima i policajcima slao poljupce i namigivao. U ćeliji je, međutim, vrlo nervozan. Po ceo dan šeta i vrlo malo spava - rekao je izvor Kurira.

Španski ministar policije Horhe Fernandez Dijaz saopštio je da četvorica uhapšenih državljana Srbije odbijaju da uzimaju hranu i vodu jer se plaše da bi policija mogla da im podmetne „serum istine“. Međutim, Božidar Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti, kaže za Kurir da Bojović i saradnici, u stvari, „izvode cirkus“ u pritvoru samo da bi odugovlačili sa ekstradicijom!

- Ma, kakav „serum istine“... Ako i odbijaju da uzmu hranu i vodu, onda je to pre zbog toga što su u strahu da bi neko mogao da ih otruje! Kao što je i Dobrosav Gavrić digao prašinu govoreći da će ga ubiti čim bude izručen Srbiji, tako će i Bojović pokušati da ostane u Španiji. To je njegov plan, ali mislim da mu se taj plan neće ostvariti - zaključio je Spasić.

Vuk: Zašto mi stajete na muku?

Vuka Bojovića, direktora beogradskog zoološkog vrta, oca uhapšenog Luke Bojovića, zatekli smo juče na radnom mestu.
- Dobro, o čemu želite da razgovarate? - upitao je.
- O vašem sinu. Da li ste u kontaktu s njim?

- Nisam. Nismo u kontaktu dugi niz godina i sve što o njemu znam, znam preko medija. Nas dvojica smo se odavno mimoišli, najviše zbog njegovog načina života - objasnio je Bojović stariji i dodao:
- Zašto pišete o tuđoj nesreći i stajete mi na muku? Zašto ne pišete o nekim lepim stvarima, na primer, o mom psu koji čuva zoološki vrt? Zašto ne pišete o lepim stvarima koje sam uradio za zoološki vrt?

Ipak, posle toga nam je rekao:
- Čuo sam se sa snajkom u vezi s Lukom. Ona je prokomentarisala da ne može da veruje šta sve mediji pišu o Luki.

Petrić ratni zločinac

U zahtevu za izručenje Bojovića, Milisavljevića i Petrića naći će se dokazi koji ih terete za dela za koja protiv njih još nisu pokrenuti postupci, rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije. Među dokazima će biti i materijali na osnovu kojih se vodi pretkrivični postupak protiv Petrića zbog sumnje da je predvodio vod koji je 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja, likvidirao više od 90 albanskih osuđenika u zatvoru Dubrava.

Šta je serum istine?

Spasić je objasnio šta je „serum istine“:
- Ta supstanca deluje kao poligraf, na telo se stavljaju diode, posle čega istražitelj postavlja pitanja. Ne možete nikog naterati da govori istinu, ali se na osnovu odgovora vidi da li je ta osoba bila iskrena. Laž se pokaže na taj način što kod neiskrenog odgovora skače pritisak i ubrzavaju se otkucaji srca.

List Kurir - 15.02.2012.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti