Bomba, al' zamalo

Neslana Šala u Gospodara Vučića - Policija utvrdila da je ispod „reno megana" bila zakačena obična plastična masa.

Ne zna se motiv - Pretpostavlja se da je neko kačenjem lažne bombe pod automobil hteo grubo da se našali sa vlasnikom Radovanom B. (41). Međutim, iz kojih razloga, nije poznato... „Tigar" - Radovan B. je bio u ratu kao član „Arkanovih tigrova", učestvovao je u navijačkim tučama, ali se nakon ženidbe smirio i nije pravio probleme.

Naprava koja je postavljena ispod automobila marke „reno megan" u Ulici gospodara Vučića pre dva dana nije bila bomba, već pakovanje plastične mase! „Eksplozivna naprava" je za automobil bila pričvršćena magnetima, a policija sumnja da je neko na ovaj način hteo da se grubo našali sa vlasnikom kola Radovanom B. (41).

Drama u Gospodara Vučića izbila je u utorak oko 17 časova, kada je Radovan B. primetio da njegov „reno megan" nije parkiran onako kako ga je on ostavio. Zadnji deo automobila bio je pomeren, a kada je prišao video je sumnjivu napravu prikačena na vozilo. Odmah je pozvao policiju, nakon čega je čitav kraj, u kom se nalazi i Druga ekonomska škola, nekoliko sati bio blokiran.

Nije pretila opasnost

Specijalna ekipa policije ubrzo je demontirala napravu, ali je ubrzo utvrđeno da nikakva opasnost od eksplozije nije pretila i da je neko, najverovatnije, hteo da se grubo našali sa Radovanom B.

- Naši stručnjaci su odmah posumnjali da naprava ispod automobila nije nikakva bomba, ali su morali da ispoštuju proceduru kao da je u pitanju eksploziv. Zato je cela ulica bila zatvorena, sve dok naša kontradiverziona ekipa nije uklonila „eksplozivno pakovanje". Naše sumnje su ubrzo potvrđene i ustanovljeno je da je u pitanju plastična masa, oko koje su bili uvijeni magneti - objašnjava izvor Pressa iz policije.

Kako saznajemo, vlasnik automobila Radovan B. je u policiji ponovio ono što je rekao na licu mesta - da se nikom nije zamerio i da ne zna ko bi želeo da mu naudi.

- Istu priču je ponovio i na razgovoru u policiji. On je zaista bio u šoku i deluje da zaista ništa ne zna o tome, niti ima ikakve sumnje. Rekao je da nije nikakav građevinski preduzimač, već običan radnik, i da radi za dnevnicu od 1.000 dinara - objašnjava naš sagovornik.

Prema našim saznanjima, Radovan B. je bio u ratu u Hrvatskoj kao član „Arkanovih tigrova", a nakon toga je bio čest učesnik navijačkih obračuna u Beogradu. U mladosti ima i krivičnu prijavu za razbojništvo, međutim nakon što se oženio smirio se.

Bravo za policiju

- Zato pretpostavljamo da je neko hteo da mu priredi neslanu šalu. Ko i zbog čega nije jasno, niti on sam ima ideju, ali istraga se nastavlja jer je onaj koji je podmetnuo lažnu bombu izazvao opštu paniku i za to će morati da odgovara. Moguće je i da je neko hteo da uplaši Radovana B. ili ga za nešto opomene, ali za sada o tome nemamo nikakvih konkretnih saznanja - kaže izvor Pressa.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac DB i vlasnik detektivske agencije SIA, kaže da je beogradska policija odlično intervenisala posle dojave o podmetnutoj bombi u Ulici gospodara Vučića.

- Sve pohvale za policiju! Tako treba da se radi, makar bila i petarda u pitanju zbog predostrožnosti. Opravdano je što su blokirali celu ulicu čim su dobili dojavu o podmetnutoj bombi i mogu da kažem da je akcija izvedena izuzetno efikasno - kaže Spasić.

Neko iz okruženja?

Bomba zamalo.

On objašnjava da u svakom slučaju treba proveriti pozadinu celog slučaja i utvrditi da li je zaista u pitanju dečja igračka ili je „nazovi bombu" ipak napravio neko ko se razume u eksplozivne naprave.

- Bombe se ne postavljaju samo kriminalcima i zbog toga treba ispitati da li je to uradio neko iz okruženja i osoba koja poznaje vlasnika automobila ili su neslanu šalu priredili učenici obližnje škole. Bomba može da se postavi i zbog ljubomore, švaleracije ili nekih neraščišćenih računa iz prošlosti. U svakom slučaju, treba ispitati ko stoji iza toga jer je lažna bomba izazvala dramu u centru grada - objašnjava Spasić.

List Press - 31.05.2012.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti