BOŽA SPASIĆ: Emigranti koji ilegalno ulaze u zemlju su opasnost po Srbiju!

Bezbednosne službe u Srbiji trebalo bi da posebno obrate pažnju na grupe emigranata koji ilegalno ulaze u našu zemlju, jer one mogu predstavljati veliku opasnost, ocenio je za BKTVNews bivši obaveštajac Boža Spasić.

Prema njegovim rečima, oko 30 odsto ukupnog broja emigranata koji dolaze u našu zemlju, ne podleže nikakvoj kontroli i upravo zbog toga, oni mogu biti potencijalni izvor nebezbednosti.

"Takođe, ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste da veliki broj tih emigranata dolazi sa ratišta u Siriji, Avganistanu..to znači da su oni ratno obučeni i da bi mogli tako da delaju, ukoliko se to on bude zahtevalo. Njih je sve više ovde jer Zapad zatvara granice, pa nemaju gde drugo", objašnjava Spasić.

Komentarišući navode da su neki od tih emigranata u stvari prikriveni džihadisti, Spasić smatra da to nije u potpunosti tačno, ali da svakako treba obratiti pažnju.

"Vrlo je moguće da se među njima nalaze takozvani islamistički agenti, odnosno, oni koji vrbuju ljude za te njihove napade. Naše službe bi u svakom slučaju trebalo da obrate pažnju, mada nema razloga za preteranu zabrinutost", naveo je Spasić za BKTVNews.

Govoreći o nedavnoj poruci islamista, u kojoj se preti celom Balkanu, pa i Srbiji, Spasić kaže da je to sve deo propagande.

"Islamska država, kao organizacija, čak trećinu svojih aktivnosti posvećuje propagandi. Oni su shvatili da je to veoma važan deo onoga što oni rade, tj. veoma važan deo terororizma jer se takvim porukama narod dovodi u stanje straha, a to je pola obavljenog posla kada je reč o terorističkom napadu. Tako je i ta poruka deo njihove propagande, koja nas tera da razmišljamo o tome da bi to moglo da se desi i čiji je cilj da nas uplaši. Mislim da Srbija za sada nema potrebe da se plaši islamista, ali svakako treba veoma biti na oprezu", zaključio je Spasić.

BKTVNEWS - 16.07.2015.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti