Boža Spasić: Šarić mogući agent DEA

BEOGRAD – Policija i tužilaštvo Južne Amerike i bezbednosne službe nekoliko zemalja sumnjiče Rodoljuba Radulovića (63) zvanog „Miša Amerika“, da je na vrhu narko-kartela Darka Šarića. Poverljivi policijski podaci Centra za istraživačko novinarstvo, koje je sprovedeno u saradnji sa organizacijom „Raport o organizovanom kriminalu i korupciji“ pokazuju da su britanski istražioci, američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA) i tužilaštva južnoameričkih zemalja u potrazi za Radulovićem i Šarićem.

Međutim, prema rečima Božidara Spasića, bivšeg agenta Službe državne bezbednosti SFRJ, ovakva informacija je „zamazivanje stvarnosti i pružanje lažne slike“.

„Miša Amerika“ je nebitan

- Radulović je potpuno beznačajna ličnost koja nema veze sa pomenutim podacima. Ovo je puštanje još jednog talasa u desetinama lažnih informacija koje su vezane za Darka Šarića kako bi se minimizirala njegova prava uloga. Ili to neko radi unutar zemlje, ili da bi prikrio da je Šarić zapravo mogući tajni agent DEA – kaže Spasić.

Bozidar Spasic

On ističe da su prvi početni podaci pokazivali Šarićevu povezanost sa visokim državnim i političkim funkcionerima, te da se opet vraćaju slične informacije u kojima se spominju ljudi bez neke kriminalne prošlosti.

- Radulović je za mene potpuno neinteresantna ličnost, da bi se dovodio u vezu sa Šarićem. On je juče vodio neke poslove, koje je do pre nekoliko meseci neko tolerisao, da bi sada bio u bekstvu. Ponavljam, Šarić je mogući tajni agent američke službe za drogu koja sada, nakon silnih pisanja medija, da bi prikrila pravog vođu, izbacuje milion netačnih informacija – tvrdi Spasić i dodaje da se, prema njegovom mišljenju, Šarić uopšte ne nalazi u Južnoafričkoj Republici kao što se predstavlja javnosti.

Prema njegovim rečima, nema vrha u ovom klanu, već samo „raspodela poslova“.

- Mislim da slučaj Šarić nadležni ne znaju kako da reše. Svi pohapšeni iz ovog narko-klana nagađaju se sa Tužilaštvom i niko u stvari nije na pravi način osuđen. Sve mislim da je to naduvana slika, čiji je zadatak bio da se stvari okrenu sa neke druge strane. Postavlja se pitanje da li taj Šarić uopšte postoji. Dok mi ovde govorimo o njemu i njegovom klanu, neko intenzivno radi sa tim kokainom – rekao je Spasić i istakao da se u predmetu Šarić radi o jednoj „velikoj igri“.

Poznanstva preko tenisa

Prema podacima istraživanja, Rodoljub Radulović je doskora mirno živeo u Beogradu, igrao tenis, družio se i poslovao sa ovdašnjom elitom. Sada se ne zna gde se nalazi.

Radulović je poslovnu reputaciju izgradio kroz kompanije koje je osnovao u Rusiji, Austriji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugde, a na Balkan se vratio 2002. godine.

Za Radulovića se navodi da je Ameriku napustio pod pretnjom građanskih parnica, istraga federalnih organa, brojnih optužbi i sudskih presuda u kojima je osuđen kao prevarant.

List Pravda - 28.05.2012.

Komentari

bekrija 03.06.2012.

postovana gospodo zna se ko vlada svijetom ko nalazi pijune za ratove,pljacku naroda,drogu.Kada bi vi samo znali koliko drzava i njihovi institucija se finansira od prodaje droge,ilegalnog prodajom oruzja itd,zna se ko je stvorio columbiskog kralja droge kao i mnogi druge,dok slusaju i dok trebaju,da bih ih zastitili izmislili su demokratiju time izjednacili prava kriminalaca sa pravima ispravnih gradzana.naprave vam rat u zemlji da bih vas pobili i opljackali a onda vas financiraju vasim novcem i uzimaju vam kamate.Saric je samo rob i sluga do isteka mandata.

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti