Darko Šarić hodajuća bomba

Drugačiju verziju o vezama Darka Šarića ima Božidar Spasić, bivši agent Službe državne bezbednosti i dalje prati tokove bezbednosnog sveta.

Prema njegovom mišljenju Darka Šarića zapravo kontroliše neka moćna svetska bezbednosna organizacija, a najverovatnije američka agencija za borbu protiv trgovine narkotika – DEA.

-Mislim da Šarića neko drži i kontroliše, a najverovatnije je reč o američkoj DEA-i koja je zadužena za borbu protiv trgovine narkoticima. Svi iz kruga Darka Šarića koji su u Srbiji uhvaćeni i osuđeni potpisivali su neke ugovore i sporazume sa Tužilaštvom i dobili manje kazne i optuživani su sa vrlo slabim dokazima. Dakle neko stoji iza i usmerava, a pošto je reč o svetskoj drogama, jasno je da to ne može mimo DEA-a. Iz tih razloga možemo da tvrdimo da Darko Šarić verovatno radi za DEA i da ga ona štiti i pomera sa mesta na mesto, ili pušta nove informacije. Tako smo imali priče da je Šarić povezan sa srpskim vlastima, pa se onda niotkuda pojavilo Šarićevo pismo iz neke zemlje na Bliskom istoku... Prema svim informacijama koje imam, a i prema onome što je vidljivo, očito je da se poslovima Šarića služi neka od stranih službi koja štiti njega kao svog saradnika.

Saric agent DEA

Prema mišljenju Spasića, veza sa DEA-om očitovana je i pre nekoliko meseci, kada je direktorka te organizacije boravila u Beogradu.

-To bih povezao i sa direktorkom DEA koja je pre nekoliko meseci boravila u Beogradu. Tada je ona odala veliko priznanje našoj policiji u borbi protiv droge. Stalno slušamo kako se sve više steže obruč oko Darka Šarića, ali on nikako da se stegne. Stoga držim da svi – i naša, i američka i druge policije i službe – imaju svoje posebne ciljeve kada je reč o Šariću i u skladu sa time se i ponašaju.

-Ministarstvo policije veoma traljavo vodi ovu priču oko Šarića. Ako su dobili informacije da se Šarić nalazi u JAR i ako je to veoma važan slučaj, a niko ne šalje operativce u JAR da se na mestu uvere o čemu je reč, pogotovo što sa tom zemljom imamo dobre odnose, onda je to znak da neko odugovlači , kaže Spasić.

Pre informacija o lociranju Šarića u JAR, tokom 2010, medijima su harali natpisi kako je on negde u regionu, a najverovatnije na granici između Srbije i Crne Gore, ili u rodnim Pijevljima gde ima zaštitu lokalnog stanovništva.

Uporedo sa tim pričama mnogi mediji koji su Šarića 2009. proglasili za „Kralja kokaina“, sada tvrde da je on zapravo radio za neke sitne ribe u poređenju sa kriminalnom elitom u koju je prvobitno svrstan.

-Neko pravi velike spinove u javnosti i sprda se sa policijom koja verovatno i ne može da pohvata konce. Priča da je Šarić radio za Mišu Ameriku, pa sa Keljmendijem i tako dalje zapravo predstavljaju primenu sistema stalnog ubacivanja novih imena kako bi se policija zbunila. Taj metod veoma koriste obaveštajne službe, tako da je i to jedan od putokaza da njega zapravo oni drže, kaže Božidar Spasić.

Gde je sada Darko Šarić?

I na kraju da se vratimo na pitanje sa početka – gde se sada nalazi Šarić i kakva je njegova sudbina.

-Sa profesionalnom odgovornošću bih bio spreman da kažem da Šarić nije u Južnoafričkoj republici. Čak i ako je boravio tamo – a konkretnih dokaza o tome nemamo, već neke mutne priče – pitanje je da li je on tamo. Nema logike da ga tamo drže zbog velikog pritiska i interesovanja sa strane i verovatno je premešten negde drugde, kaže Spasić.

Ako je tačno da je imao veze sa političkim establišmentom u Srbiji i Crnoj Gori, ako je tačno da je radio za neku veću kriminalnu organizaciju, onda znači da on ima mnogo (ne)prijatelja kojima uopšte i ne odgovara da se odnekuda pojavi i progovori. Ovome treba pridodati i činjenicu da je Šariću i njegovom kriminalnom gangu oduzeta imovina u vrednosti od nekoliko desetina miliona evra, te da bi eventualnim pojavljivanjem pred sudom, ako ne vratio, onda bar osporio otuđenje te imovine, a blokada finansijskih i materijalnih sredstava skoro bankrotiranoj državi kakva je Srbija svakako sada nije potrebno.

Prema mišljenju Božidara Spasića, pozadina Šarićeve sudbine se svodi na sledeće:

-Niti je Darko Šarić neki veliki kriminalni kapacitet, niti je šef velike kriminalne grupe, niti je bio poznat u našem i svetskom podzemlju, pa se podstavlja pitanje – ko je izmislio Darka Šarića?! Darko Šarić služi za potkusurivanje; kad god nemate rezultat ili nešto, vi se setite Šarića i njega okrivite, i dok su oči uprete na Šarića, neko radi kriminalne poslove.

Južnoafrička Republika zamenila Španiju

Pored Arkanovog ubice, Dobrosava Gavrića, koji je lociran u JAR, navodno se tamo krije, ili se krio Darko Šarić, a u toj zemlji se nalaze i članovi svetski poznate grupe pljačkaša dijamanata „Pink panter“ koju mahom čine ljudi iz Crne Gore i Srbije.
-Ta čitava skupina se pre toga nalazila u Španiji. Naime, Španija je bila sigurna kuća za srpsko i eks jugoslovensko podzemlje. Ona je to bila sve do hapšenja Ante Gotovine decembra 2005. Evopol i druge evropske i međunarodne policijske organizacije izvršile su jak pritisak na španske organe i od tada Španija prestaje da bude sigurna kuća za kriminalce, kaže Božidar Spasić.

List Svedok - 12.06.2012.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti