DECA UMIRU U RINGU!

Na prostoru bivše SFRJ organizuju se krvave borbe dečaka od sedam do 12 godina. Prenos na internetu, zarada 500.000 evra

BEOGRAD - Monstrumi organizuju borbe dečaka! Na prostoru bivše Jugoslavije organizuju se krvave borbe dečaka od sedam do 12 godina, a poslove vode ruska i crnogorsko-srpska mafija, objavio je bosanski list San. Tokom borbe se za veče „okrene“ i do pola miliona evra na klađenju, tvrdi ovaj dnevni list, na osnovu informacija dobijenih iz Crne Gore.

Za ovaj krvavi „sport“ saznalo se kad je MUP Srbije pre desetak dana uhapsio grupu koja je u regionu organizovala ilegalne borbe pasa, a jedan njen član je državljanin BiH.
Boža Spasić, privatni detektiv, kaže za Kurir da su borbe dečaka preuzete iz Rusije.

- Posle raspada SSSR na ulici se pojavio veliki broj napuštene dece, što je iskoristila ruska mafija i počela da organizuje borbe, koje su se često završavale i tragično. Na prostoru bivše SFRJ ovakve borbe prvi put su se pojavile prošle godine, i to u BiH, a sada se sele u Crnu Goru i Makedoniju. Primaju se opklade, dovode se maloletni borci, koji imaju najviše 15 godina - priča Spasić.

On je dodao da su na meti organizatora borbi uglavnom deca bez roditeljskog staranja koja lutaju ulicama. Borbe dečaka, kako kaže, organizuju patološki poremećene osobe, koje tu decu tretiraju kao pse.

- Nagrada za dečake neretko je samo obrok. Čuo sam da u Hercegovini ili Hrvatskoj postoji snimak borbe na DVD, koji se prikazuje u određenim krugovima i služi upravo za promociju i organizovanje novih tuča - objasnio je Spasić.

Kako navodi San, da bi prikrili tragove i sačuvali tajnost, ali i ekskluzivnost, borbe se u jednoj državi organizuju samo jednom godišnje. Internet kamerama omogućava se direktan prenos „meča“ da bi mogle da se polažu opklade i za vreme tuča. Isti izvori kažu da se tokom tih tuča između dečaka, kojih bude pet ili šest, obrne oko 500.000 evra, a isplate novca obavljaju se preko of-šor kompanija.

Tuku se i devojčice

Boža Spasić, privatni detektiv, kaže da je načuo da se čak organizuju i borbe maloletnica.
- Ima glasina da su i devojčice uključene u organizovane borbe. To verovatno ugovaraju ne samo patološki poremećene osobe već i pedofili - objašnjava Spasić.

List Kurir - 14.11.2010.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti