Dojava telefonom da su Srbi podmetnuli požar u Kninu

Hrvatska policija traži muškarca koji je telefon nazvao redakciju splitskog dnevnika "Slobodna Dalmacija" i u ime navodnog " Srpskog revolucionarnog pokreta" preuzeo odgovornost za nedavni požar kod Knina u kome je izgoreo vojni magacin sa 1.800 tona municije i eksploziva.

"Javljam se u ime Srpskog revolucionarnog pokreta. Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u kasarni kod Knina", rekao je nepoznati muškarac i dodao da će napasti policijsku stanicu", ali nije precizirao koju, nakon čega je opsovao i prekinuo vezu, piše list.

Po svedočenju primaoca poziva, moguće je da se radi o sredovečnom muškarcu koji je vrlo smireno, bez ikakve vike i povišenja glasa, poručio šta je hteo. Nije govorio ekavicom, a po naglasku se činilo da živi u okolini Knina.

Sanja Nazlić iz ureda portparola splitske policije potvrdila je da policija traži čoveka koji je zvao.

Radi se o šaljivdžiji ili o provokatoru, smatra Božidar Spasić koji je kao jugoslovenski obaveštajac pratio rad emigrantskih i terorističkih organizacija za račun UDBA-e. Danas je vlasnik detektivske agencije u Beogradu, piše list.

"Odgovorno tvrdim da među srpskim ekstremnim organizacijama danas ne postoji ona koja nosi naziv Srpski revolucionarni pokret. Srpske ekstremne organizacije, bilo da ih je stvarala emigracija ili desničari, klone se reči 'revolucionarno'. Za te organizacije, koje su mahom nastajale na četničkim ili nacionalističkim idejama, revolucionarno je značilo isto što i komunističko, protiv čega su se borile, pa su tu reč izbegavale", objasnio je on.

"Očito da je neka budaletina, sa srpske ili hrvatske strane, iskoristila ovaj incident i lažno se predstavila", ocenio je on.

List Blic - 18.09.2011.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti