Dokumenta za sud u Minhenu

Gospodine Nobilo,
Kao što vam je poznato na poziv Vrhovnog pokrajinskog suda u Minhenu, dana 21.oktobra 2015 godine svedočio sam u procesu Perković-Mustać.

Svedočenje sam obavio video likom iz Beograda iz razloga koje sudija u procesu ,Dauster, nije saopštio javnosti niti na pretresu da su mi bile upućene ozbiljne pretnje od ustaških terorista, o čemu imam dokaze a ima ih i sudija Dauster.

Na molbu sudca Daustera, moj beogradski advokat, gospodin Srdjan Spasić je već nakon nekoliko dana odneo u Više javno tužilaštvo u Beogradu, zameniku javnog tužioca, gospodinu Draganu Daniloviću sledeća dokumenta:

1. Troškovnik mog svedočenja.

2. Materijal na 19 stranica / 38 kucanih stranica/ pod nazivom NAJTEŽE DIVERZANTSKO-TERORISTIČKE AKCIJE JUGO-EMIGRACIJE OD 1945-1983 GODINE, kao deo knjige koja se zove SMRT JE NJIHOV ZANAT, čiji su autori gospodja LJiljana Bulatović i Božidar Spasić.Knjiga je izdata 1993 godine u izdanju izdavačke kuće "Politika"iz Beograda,uvedena u katalogizaciju Narodne biblioteke Srbije-ISBN 86-7607-049-0.

3. Izvodi iz izveštaja Verfassungsschutzbericht Baden-Wurttemberg u kome nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova govori o TERORIZMU i terorističkom karakteru ustaške emigracije na tlu SR Njemačke.

Svi ovi materijali su na traženje sudije Daustera, poslati službeno iz Beograda u skaldu sa medjunarodnom pravnom pomoći država Njemačke i Srbije.

Nakon nekoliko dana neki administratori suda u Minhhenu su me putem maila i to na engleskom jeziku obavestili da ja NEMAM pravo na nadoknadu troškova koje sam imao prilikom svedočenja. Podsećam da je u pozivu za svedočenje stajalo da imam pravo na nadoknadu svih troškova.

Zaključujem da moje svedočenje pred sudom u Minhenu nije po volji sudije Daustera pa neće ni da ga plati. Bruka za nemačku državu ali eto to im je poklon od mene.

Sa zaprepašćenjem konstatujem da sudac Dauster nije uvrstio u spis tražene dokumente o terorističkom delovanju ustaške emigracije.Ja sam i u samom svedočenju napomenuo da sudac pa izgleda i celokupno njegovo sudsko veće ignorišu pitanje terorizma i borbe protiv terorizma u procesu Perković-Mustać.

Poštovani gospodine Nobilo insistiram da ovo moje pismo koje sam vam poslao mailom, dakle bez potpisa pročitate u sudnici suda u Minhenu u celosti.

Srdačno
Božidar Spasić

B. Spasić - 28.02.2016.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti