Država pojačava represiju i zloupotrebom zakona pokušava da uguši svaku kritiku

Boža Spasić, bivši službenik Državne bezbednosti a danas privatni detektiv, podseća da je u našoj zemlji bilo nekoliko napada na strana predstavništva ili pojedince, predstavnike stranih zemalja.

"Podsetiću, nedavno je zapaljena ambasada SAD u Beogradu, čiji je epilog jedan smrtni slučaj, pre 20 godina u centru grada ubijen je ambasador Turske od strane jermenskih terorista, a ne treba zaboraviti ni pokušaj napada na izraelske predstavnike. Beograd je tranzitni grad, pa se desi i to da međunarodni teroristi s Bliskog istoka na putu ka Zapadnoj Evropi ponešto i ostave", ocenio je Spasić.

On, međutim, smatra da je napad na ambasadu Grčke u Beogradu više akt vandalizma jer sredstva koja su korišćena u napadu teško da se mogu nazvati sredstvima međunarodnog terorizma.

"Pretpostavljam da tužilac više ima nameru da ovakvom optužnicom zaplaši počinioce. Prilikom terorističkih napada koristi se vatreno oružje i mnogo opasnija sredstva nego što su 'molotovljevi kokteli' i jedan grafit. Šteta koja je naneta verovatno nije veća od sto evra. Ako se utvrdi da je grupa uhapšenih zaista teroristička grupa, treba ispitati da li postoji ikakva veza između njih i grčkih anarhista, jer tek tada bi se moglo govoriti o međunarodnom terorizmu", ocenio je Spasić.

Borba - 07.09.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti