Ja vragolan i moj deda: Vladiko, čime te striper ucenjuje?

Dejan Nestorović nastavlja da iznosi kompromitujuće podatke o Kačavendi i kaže da je to na „obostranu korist". Poglavar SPC uporno ćuti, a detektiv Božidar Spasić tvrdi da je u pitanju klasična ucena

Božidar Spasić zaključuje da je reč o klasičnom primeru ucene. On smatra da je striper došao do nečega „jako korisnog" za njega i da zahvaljujući tome može celog života da ucenjuje vladiku i da lepo živi od toga.

- Čitajući Press, pratio sam ovaj specifičan slučaj iz kojeg se vidi odnos između vladike i te osobe. Saopštavanje da je neko nekome dao novac da bi mu nešto učinio, kao što je ovde 50.000 evra, navodi na zaključak da su tako plaćene neke informacije koje ne treba da izađu u javnost. Vladika, po svemu sudeći, nema načina da to spreči, a neće da prijavi policiji, koja bi mogla snimcima ili transkriptima njihovih razgovora da ustanovi o čemu je tu reč. Odnos koji ovaj sveštenik ima sa tim striperom je sasvim nelogičan i sa aspekta bezbednjaka predstavlja klasičan primer ucene za neke informacije, podatke, fotografije, možda nečega iz njihovog ličnog odnosa, a možda je reč o nekom događaju iz mladosti. Ima hiljadu stvari do kojih je striper mogao da dođe i to sada koristi, a vladika plaća - tvrdi Spasić za Press.

On dodaje da se ovde ne radi o dobroj volji vladike, jer je 50.000 evra, umesto Nestoroviću, mogao da da na pet mesta, pa bi petoro njih moglo da studira.

- Setite se vladike Pahomija. A slučaj „Kačavenda" se pojavio u momentu kada su i u svetu izbile afere u crkvi. Poznato je da su nemačke obaveštajne službe otkrile na desetine slučajeva u kojima su njihovi sveštenici plaćali ucenjivačima da ne bi objavili kompromitujuće podatke i crkva to praktično i podržava. Bolje da plate nego da afera izađe u javnost. Mislim da je i ovde reč o tome. Vladika, koji je ucenjen u ovom slučaju, pristaje na to jer ništa ne komentariše. Vladika ništa loše neće ni reći o Nestoroviću jer zna da ovaj ima nešto loše po njega. Ovaj, sa druge strane, priča sve najbolje o njemu, a kako i ne bi, kad mu ovaj plaća. A da mu ne plaća, videli bismo šta bi bilo. Vladika nema hrabrosti da sve preseče. Striper i dalje u javnosti egzibicioniše informacijama, pa je zaključak da je reč o klasičnoj uceni - objašnjava Spasić.

List Press - 18.04.2010.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti