JEDNO PISMO

Poštovani,

Nikada do sada nisam imao potrebu iskažem svoje iskreno divljenje na časnoj i uspešnoj karijeri čoveka koga ne poznajem. Moram da priznam da se svaki put gledajući Vaše nastupe i slušajući Vaše izlaganje osećam postiđenim kada spoznam sa koliko energije i znanja raspolažete i koliko ste samog sebe unosili u posao kojim ste se bavili a opet koliko i danas savršeno vladate informacijama i objektivno predstavljate svaku aktuelnu temu.

Lično sam imao aspiracija da se bavim istim poslom koji ste Vi radili ali kada sam bliže uvideo današnju kadrovsku strukturu u bezbednosnim službama kao i način " kadrovisanja " ( o čemu ste Vi toliko puta govorili ) postao sam svestan da je to vrlo teško ostvarivo. Posebno je porazno na mene delovalo čime se današnji zaposleni u BIA bave, što predstavlja bukvalno sve, izuzev onoga što su im zakonske pa na kraju i moralne ( ako takve još uvek postoje ) obaveze, da vode računa o stanju bezbednosti ove države. Nažalost više puta smo bili svedoci nesposobnosti našeg bezbednosnog "sistema" ( slučaj dron i ostali ). Takav stepen dekadnecije ( i poslovne i moralne ) doveo je do toga da su u vrhu truleži "sistema" u kojem živimo upravo bezbednosne službe a tendencija rasta truleži se nastavlja iz godine u godinu i to metodom geometrijske progresije.

Ja kao mlad čovek, inženjer, osećam se poraženim kada vidim da ova zemlja nije našla za shodno da ljude poput Vas integriše u državni aparat i pravilno iskoristi Vaše kvalitete. Ipak smatram velikom nadom saznanje da još uvek postoje ljudi kao što ste Vi i da nam mogu poslužiti svojim znanjem kao inspiracija za način kako se voli i poštuje država i kako se dolazi do boljeg sutra.

Gospodine Spasiću želim Vam da još dugo imamo zadovoljstvo da uživamo u Vašim intervjuima i izlaganjima a ako budem imao priliku da Vas lično upoznam, bila bi mi velika čast.

S poštovanjem

M - 24.03.2015.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti