JOŠ JEDNOM O NAPADU NA GUVERNERKU NARODNE BANKE

U tom događaju, nekadašnji operativac srpske državne bezbednosti Božidar Spasić vidi običan pokušaj krađe policiji dobro poznatog budvanskog lopova, rodom sa Kosova. On je ocenio da taj incident u Srbiji želi da se predstavi kao zavera.
- Moguće je da je odgovarajući politički trenutak da se prikaže kako joj neko radi o glavi zbog potrage za kiparskim parama ili drugih istraga. Međutim, ako je neko hteo da joj naudi, onda ni naručilac ni egzekutor nisu morali da čekaju da ona ode u crnogorski hotel - kaže Spasić za "Vesti".

Spasić pita ko bi jurio guvernerku zbog priče koja je izvađena iz naftalina još kada je posle pada režima Slobodana Miloševića tadašnji guverner Mlađan Dinkić na potragu za novce po Kipru potrošio mnogo vremena i para, a da ništa nije našao.

- Ima toliko dokaza da je provalnik upravo "budvanski spajdermen", nazvan tako zbog krađa na višim spratovima, pa slučaj ne treba komplikovati. Brojna nagađanja zašto bi je neko likvidirao podigla su veliku medijsku prašinu kojoj je Tabakovićeva doprinela izjavama. To me čudi jer je ona dugo u politici, a bila je skromna po pitanju sopstvenog publiciteta - kazao je Božidar Spasić.

Guvernerka, prema njegovim rečima, može da, zbog pozicije, traži istragu mešovite crnogorsko-srpske policijske grupe, ali bi se time dobile neželjene dimenzije i moguća komplikacija odnosa dve zemlje.

Frankfurtske Vesti - 03.10.2014.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti