Kad nema vlade, vladaju kriminalci!

U periodu funkcionisanja tehničke vlade u Srbiji povećan broj kriminalnih aktivnosti jer se ne zna ni kada ćemo dobiti kabinet

BEOGRAD - Miševi kolo vode...

Čekajući da se političari dogovore i da se formira nova vlada, pa samim tim i sazna ko će biti na čelu Ministarstva policije, kriminalci su se opustili pa haraju Srbijom. Bombaški napad u centru Beograda usred bela dana samo je jedan u nizu dokaza da su mafijaši stvar uzeli u svoje ruke.

Nekadašnji šef Vojnoobaveštajne službe Momir Stojanović kaže da, s obzirom na to da je u Srbiji sve ispolitizovano, možemo reći da kriminalci koriste ovaj vakuum u vlasti.

- Odugovlačenje s formiranjem vlade svakako stvara atmosferu koja pogoduje kriminalcima. Policija bi morala da radi svoj posao bez obzira na vladu. Ipak, čini mi se da postoji i određeno opuštanje u MUP, posebno ako se zna da i u samoj policiji ima kadrova koji su kreirani po partijskoj pripadnosti, a ne po profesionalnosti. Očigledno je da i oni sami čekaju da vide šta će biti - kaže Stojanović.

I Boža Spasić, bivši inspektor, kaže da u zemlji u kojoj postoji kolebanje oko formiranja najvažnijih državnih institucija raste talas nasilja.

- Nefunkcionisanje institucija u punom kapacitetu podstiče ili ohrabruje kriminalce da divljaju po principu „koristi maksimalno vreme dok se političari ne dogovore“. Zato se masovno pljačkaju banke, bacaju se bombe usred dana u centru Beograda - nabraja Spasić i dodaje:
- Kao što ekonomisti ukazuju da svakog dana bez vlade gubimo milione evra, tako treba upozoriti da iz istog razloga raste procenat kriminalnih aktivnosti.

Šta nas je sve snašlo čekajući da se formiraju državne institucije

8. jun - Maskirani muškarci upali oko 19 sati u kancelariju advokata Nenada Vukasovića, izudarali ga po glavi, sipali mu kiselinu u oči i pobegli.

Nenad Vukasović

10. jun - Posle tuče grupe mladića u bašti kod Sava centra usledila pucnjava u kojoj je ranjen D. G. (24).

Tuča

18. jun - Lopov naoružan pištoljem opljačkao poštu na Vračaru i odneo 170.000 dinara.

Pljačka na Vračaru

20. jun - Sukob navijača Partizana, u kojem je pretučen Predrag Simić zvani Sima Srbija.

Sukob navijača Partizana

22. jun - Ubijen Boško Raičević usred dana, kad je njegov auto dignut u vazduh u stravičnoj eksploziji, koja se desila svega desetak metara od vrtića.

Ubijen Boško Raičević

23. jun - Zapaljen automobil novinarke Kurira Zorice Radulović u petak uveče, u centru Novog Sada.

Zapaljen automobil novinarke Kurira Zorice Radulović

Božidar Spasić

List Kurir - 24.06.2012.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti