Kako je Ratko Mladić došao do lične karte

BEOGRAD - Ko je Ratku Mladiću izdao lična dokumenta na ime Milorad Komadić, zasad je pitanje od kojeg beže svi nadležni.

U matičnoj službi Zrenjanina, na čijoj teritoriji je uhapšen Mladić, „kunu se“ da ne mogu da provere da li su Miloradu Komadiću izdali izvod iz matične knjige rođenih, koji mu je bio neophodan pri vađenju lične karte. I Radmilo Stanišić, predsednik mesne zajednice Lazarevo, kaže da je juče prvi put čuo da je haški optuženik u njegovom selu.

S druge strane, Božidar Spasić, bivši inspektor Službe državne bezbednosti, tvrdi za Kurir da je lažna dokumenta haškom optuženiku najverovatnije izdao takozvani parapolicijski aparat. Kako on objašnjava, „taj aparat čine bivši pripadnici službi bezbednosti“.

- Oni su imali blanko dokumenta, koja su većinom bila kradena tokom haosa devedesetih godina. Verovatno su ga ljudi, koji su mu i dali identitet Milorada Komadića, štitili i pružali svu neophodnu logistiku za skrivanje - kaže Spasić i dodaje da nekome identitet mogu da promene i pojedinci iz državnog aparata, što je u slučaju Ratka Mladića manje verovatno.

List Kurir - 27.05.2011.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti