KAKO KAŽE GOLI ŽIVOT MILOMIR MARIĆ

Nekoliko mladih prijatelja sa FB koje zanima život našeg podzemlja iz osamdesetih i devedesetih godina mi je skrenulo pažnju na neku emisiju GOLI ŽIVOT koju uredjuje onaj Marić sa Hepi televizije.Marić Milomir inače pretenduje da zna sve i perač je biografija ne samo naših kriminalaca nego i drugih ljudi.

Ne znam po čijem nalogu.Bio sam i ja gost u nekim njegovim emisijama i znam da me je gledao u čudu jer nije imao podatke koje sam mu davao da bi mu emisija bila bolja.Gle čuda u ovoj emisiji Goli život bilo je reči o Djordu Božoviću koga smo zvali Giške.Gosti su mu bili dva meni neidentifikovan tipa koji su predstavljeni kao Giškini prijatelji.Dakle ta dva tipa i Marić sa Hepija su pisali biografiju Giške pri čemu je dotični Marić spomenuo i moje ime.

Izmislio je kako sam ja rekao da sam se susreo sa Giškom u zgradi SDB i da sam ga nagovarao da predje na Miloševićevu stranu i blal bla.Odakle ovo Mariću valjda samo on zna.Dakle izmišlja.

Ja jesam zvao Gišku u SDB ali poslovno i službeno da ga pitam za neku pljačku u Italiji te da se interpol zanima za to a ja sam mu rekao da će mo mi odgovoriti da je u to vreme bio u zatvoru.Pri tome je Giške spomenuo doslovce "Znate /obraćao mi se sa uvažavanjem i sa vi/ ja sam sada sa Vukom /misli na SPO i Vuka Draškovića/ oni su jajare ali vole srpski narod pa eto ja sam im se pridružio.Ali ako treba neka akcija, nekog da otmemo ja sam uvek sa vama.Govorio je i da je otvorio neku firmu Sloga ili Progres i da će se sada baviti biznisom.Pozdravili smo se sa uvažavanjem i više ga nisam lično nikada video.

Odakle ovo budaletini da sam ja nagovarao Gišku da predje kod Miloševića nemam pojma jer zaboravlja budaletina da je to bilo pre 9.marta da je još postojala Jugoslavija i Savezna služba državne bezbednosti i da je njenim pripadnicima bilo strogo zabranjeno da se uključuju u nacionalne partije.

I drugo ja nikada nisam agitovao za Miloševića posebno ne Giški jer on je bio naš odani i lojalni saveznik i saradnim patriota.I šta bi meni značilo da Giška predje kod Miloševića nemam pojma sem ako Marić ne zna nešto više o tom našem razgovoru.

Uglavnom Marić sada pita sagovornika u emisiji da li ti je Giška govoripo o tim sastanku sa Spasićem našta ovaj kaže nije a Marić onda zaključuje da sastanka nije ni bilo /iako je sve to snimano u prostorijama SDB/te kaže "pa kako bi se i verovalo Boži Spasiću". Dakle pošto Giška nije ništa rekao nekom tamo njegovom prijatelju Marić, baš pravi profesionalac zaključuje Spasić izmišlja.Zaboravljajući pri tome da sam ja imao prava državna posla i saradnju sa Giškom dok se on još igrao u pesku /da ne budem bezobrazniji i grublji.

Interesantno da istu rečenjicu koju je Marić izgovorio u emisiji piše i jedan nemački novinar neki Urlich Schiller koji je napisao jednu knjigu "Njemačka i "njezini" Hrvati.Umro je taj Urlih a pisao mi je je desetek puta za vreme pisanja knjige da mu pomognem sa podacima.Ja sam mu odgovarao neka piše knjigu o nemačkoj službi a ne o mojoj službi i tako dalje.

E taj Urlich citira moje izjave u svojoj knjizi na nekoliko udarnih mesta kao verodostojan i jedini izvor pa kaže "Ipak pitanje je kolko se čovjek može pouzdati u izvor koji se zove Božidar Spasić?. Valjda ovom fašisti smeta moje srpsko poreklo i srpsko prezime .Bilo kako bilo ili je Marić čitao knjigu ovog fašiste jer im se izjave podaudaraju ili je slučajnost velika.

I još nešto taj gost u emisiji valjda nadahnuti velikim mislima ovog Marića sa HEPI tv, izjavi kako ja izmišljam da sam nosio novac njegovoj mami Mileni dok je Giška bio u zatvoru u Nemačkoj.Kaže Gišku niko nije mogao kupiti.Naravno da nije mogas Gišku niko kupiti ali dok je on bio u zatvoru niko od tih vajnih prijatelja Marića pa i drugih nije brinuo o tetka Mileni već sam ja iz specijalne kase i od SDB Crne GORE /ima svedoka/ zimao povremeno novac i odnosio starici da ima za život.Mnogo je komplikovaniji taj obaveštajni život Giške i lepši bio nego ga zamišlja taj Marić i njegovi prijatelji.On je za nas iz SDB bio vrstan čovek i tačka.

Eto toliko za ove mlade prijatelje koji su mi skrenuli pažnju na tu emisiju koju ja inače ne gledam, Dakle GOLI ŽIVOT Milorada Marića sam uvek izbegavao da bih gledao Kichen 24 sata.Toliko o tome.

B. Spasić - 13.10.2013.

Komentari

odSS 20.08.2015.

udba Srbije Jovica Stanisic je zadala Srbiji mnogo zla a ne udba SFRJ,

andjelka 21.06.2015.

bozo ogradi se od srpske drzavne bezbednosti u zadnjih 70 godina ako si crnogorac onda ti je to isto najpre ste pravili gresnike a onda na kolac

5bozo ogradi se od srpske drzavne bezbednosti ako si crnogorac to ti je isto...najpre ste pravili gresnika a onda na kolac

srbin 29.12.2013.

kako ti udbas da budes srbin to veze nema udba je naj vise zla zadala nama srbima.

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti