Kaznene ekspedicije stigle u Beograd

Mete - Posle bombaškog napada na Crnogorca Boška Raičevića, na meti se juče ujutru našao i crnogorski državljanin Milan Kaloštrović (42) iz Petrovca

Na beogradskim ulicama bukti rat crnogorske mafije! Posle bombaškog napada na Crnogorca Boška Raičevića, rođaka Andrije Draškovića i Mila Đukanovića, na meti se u ponedeljak ujutru našao još jedan crnogorski državljanin Milan Kaloštrović (42) iz Petrovca, kome su dva nepoznata mladića zapalila skupoceni „ferari" u garaži u Pajsijevoj ulici u centru Beograda.

Ovaj incident dogodio se u noći između nedelje i ponedeljka oko četiri sata ujutru u podzemnoj garaži iznad koje se nalazi hotel „Lajf dizajn", ali motivi napada za sada nisu poznati. Mladiće koji su zapalili „ferari F430", vredan oko 100.000 evra, primetio je oko tri sata iza ponoći čuvar, koji se uplašio i pobegao iz garaže.

Pobegli policiji

- Sigurnosne kamere su snimile kako dva muškarca maskirana maramama i kačketima ulaze u garažu, polivaju unutrašnjost „ferarija" benzinom i pale ga. Oni su nakon toga izašli iz garaže i seli u BMW. Ubrzo su naleteli na policijsku patrolu, koja je krenula da ih juri, ali su napadači uspeli da umaknu u Savskoj ulici - kaže Pressov izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, vlasnik „ferarija" ima stan u blizini garaže u kojoj je držao automobil, ali nije bio u Beogradu kada mu je zapaljen automobil, već u Crnoj Gori.

- Još uvek se ne zna kakva je pozadina ovog napada, jer je istraga tek u začetku, ali je gotovo izvesno da je u pitanju međusobni rat crnogorskih klanova. Nije slučajno da je pre tri dana u bombaškom napadu nastradao upravo Crnogorac Boško Raičević. Njegovo ubistvo tipično je za njihov obračun, upravo kao i napad na Kaloštrovića, jer se ne dešava prvi put da crnogorska mafija svoje obračune rešava u Beogradu - kaže naš sagovornik, i podseća na ubistva Danila Radonjića iz Bara i njegovog sunarodnika Branislava Šaranovića.

Naš izvor ističe da za sada nema tragova koji ukazuju da su ubistva Raičevića i paljenje „ferarija" međusobno povezani.

- Između ta dva slučaja za sada ne postoji direktna veza, ali istraga se tek razvija, pa ćemo videti. Činjenica je da se Raičević nekada bavio ugostiteljstvom, a u tim vodama je i Kaloštrović, koji se takođe bavi i nekretninama. Možda tu ima nešto. Istragu trenutno otežava to što je vlasnik „ferarija" u Crnoj Gori i što ne možemo da ga saslušamo. Što se ubistva Raičevića tiče, utvrdili smo da su mu dugovali nekoliko desetina hiljada evra, ali i da je on imao dugove prema drugima, ali po svoj prilici to nije motiv njegove likvidacije - kaže naš sagovornik. Inače, Raičević će biti sahranjen sutra u porodičnoj grobnici u Ozrinićima kod Nikšića.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac DB-a i vlasnik detektivske agencije SIA, kaže za Press da je najnoviji napad na crnogorskog državljanina definitivan pokazatelj da mafija iz ove zemlje vodi rat u glavnom gradu Srbije.

- Bez obzira na to što za sada ne mogu da se povežu likvidacije Boška Raičevića i paljenje „ferarija", obračun crnogorske mafije je u punoj snazi! To su dve različite stvari među kojim ne postoji jasna veza, ali očito je da su u Beograd stigle kaznene grupe koje izvršavaju naloge iz Podgorice - kaže Spasić.

Slaba kontrola na granici

On navodi da rat crnogorskih žestokih momaka polako poprima odlike gradskog terorizma.

- Pitam se da li naš MUP i obaveštajne službe uopšte znaju ko dolazi u Srbiju i da li dobijaju podatke ko su ti ljudi. Odavno nismo čuli da je policija uhapsila nekoga ko je doputovao iz Crne Gore sa namerom da u Beogradu uradi nešto protivzakonito. Potrebna je mnogo veća saradnja policije Srbije i Crne Gore da bi se dobili takvi podaci i sprečili novi obračuni - objašnjava Spasić, i dodaje:

- Rat počinje po pravilu početkom leta, jer sve što se preko zime zakuva u Podgorici, Herceg Novom i Budvi rešava se na ulicama Beograda. Sada je mnogo lakše preći granicu, zbog turista i letnjih gužvi, i neopaženo stići u Beograd. Moguće je da napadači i ne dolaze direktno iz Crne Gore, već da u Beogradu čekaju nalog i da im se odande doturaju oružje, eksploziv i lažna dokumenta za bekstvo. U svakom slučaju, ova dva događaja su alarm za našu policiju da nešto preduzme.

List Press - 27.06.2012.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti