Klikerima na gejeve!

Osim toga, domaćim antigej snagama pomoć su obećali i ruski nacionalisti i desničari, koji su najavili dolazak u srpsku prestonicu!

Informacija o nestašici „antigej naoružanja“ pojavila se i na internet forumima, na kojima protivnici „Parade ponosa“ tvrde da praćki i klikera „nema kod Kineza“, te da ih je moguće kupiti još samo u radnjama s lovačkom opremom. Kod Kineza cene praćki kreću se između 200 i 400, a u radnjama s lovačkom opremom, one koje se koriste za lov na sitniju divljač, koštaju i do 1.500 dinara. Kao municija se osim klikera mogu koristiti i kuglageri, koje posebno vole ekstremni pripadnici navijačkih grupa, a koji su posebno opasni jer su teški i mogu čak i da ubiju. Problem predstavlja i to što, u slučaju nestašice „municije“, može da posluži i običan kamenčić. Inače, kako za „Alo!“ objašnjava Božo Spasić, bivši policajac, a sada vlasnik detektivske agencije SIA, za posedovanje praćki, pa čak i onih profesionalnih za lov, u Srbiji nije potrebna dozvola za posedovanje i nošenje.
- One mogu da nanesu ozbiljne povrede, čak i da ubiju, ako njima znate da rukujete. Najopasnije su takozvane starogrčke praćke, odnosno one koje se vrte pre nego što se izbaci, na primer, kamen od pola kilograma. One obične mogu, ne daj bože, da iskopaju nekome oko, ali i izazovu teže povrede. Inače, u Beogradu je povećana i prodaja hirurških maski, koje su odlične za skrivanje lica - kaže za „Alo!“ Spasić.

Što se podrške srpskoj desnici iz Rusije tiče, u nedelju pristiže 40 mladih aktivista pokreta „Kosovski front“ i „Ruskog slavjanskog sabora“. Oni su najavili svoje učešće u protestu protiv održavanja „takozvane gej parade“, a kako je saopštio pokret „Kosovski front“, u „delegaciji“ biće i čitav niz predstavnika ruskih javnih glasila. Inače, na „Paradi ponosa“ naći će se predstavnici vlasti i strane diplomate. Od domaćih političara, prisustvo je najavio ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, koji je juče izjavio da još nema zvaničnih potvrda da će u povorci učestvovati i drugi predstavnici vlasti, ali da očekuje prisustvo „još dva ministra i nekoliko narodnih poslanika“.

Spasić: Policija će da nagrabusi!

Što se obezbeđenja skupa tiče, Spasić smatra da će se na kraju na najjačem udaru naći baš policija, koja će učesnike „Parade ponosa“ fizički odvajati od protivnika ovog događaja. - Iskreno, ne verujem u brojku od 5.000 pripadnika MUP-a, pošto policija mora da naduva brojku. Mislim da je realno da bude oko 1.500 policajaca, od kojih će veći deo da bude uniformisan, a biće i dosta onih u civilu. Sigurno će postojati tri prstena obezbeđenja, od kojih će prvi biti postavljen tik uz učesnike parade, drugi će blokirati ulice udaljene oko 100 metara, a treći one oko njih, iz kojih bi mogli da izlete huligani. Biće i dosta specijalnih jedinica po raznim punktovima u gradu, koje će intervenisati po potrebi. Sve u svemu, ovo je skup izuzetno visokog rizika i incidenti su veoma mogući, ali se iskreno nadam da će zbog gomile razloga sve proteći u miru - rekao je Spasić.

List ALO - 08.10.2010.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti