Na njihov spomen ledila se krv u žilama!

Pekar, Zenica, Zuba, Majmun, Pacov, Budala - nadimci su članova ozloglašenog zemunskog klana. Dio njih uhićen je nedavno u Španjolskoj, a mi smo posjetili zatvor u koji bi trebali biti premješteni!

Nekad su sijali strah - bili su profesionalni ubojice, specijalizirani za mafijaške obračune, ali i otmice bogatih biznismena. Zvali su ih zemunski klan.

Upravo su oni, usred bijela dana, uz sve mjere osiguranja ubili srbijanskog premijera Zorana Đinđića. To je bio događaj koji je digao na noge cijelu Srbiju - privedeno je 11 i pol tisuća ljudi!

Naša reporterka Ivana Ivanda otišla je na mjesto odakle je sve krenulo - u Zemun. "Oni pripadaju, po mojoj teoriji, jednoj kategoriji gradskih terorista. Oni su ubijali po ulicama", rekao nam je Božidar Spasić, bivši obavještajac. On je samo jedna od osoba koja je našoj reporterki pomogla u istraživanju nastanka ove kriminalne organizacije.

Prije nekoliko tjedana u Španjolskoj uhićeni i posljednji pripadnici ovog klana. posjetila je jedan od najstrože čuvanih zatvora u Srbiji - Novu Skelu. Kažu, šansa da iz njega pobjegnete manja je nego da dobijete sedmicu na lotu!

TV Nova - 02.03.2012.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti