Nemci znaju ćirilicu

Nedavno je nemački sud u Minhenu, koji sudi bivšim hrvatskim pripadnicima SDB Perkoviću i Mustaću za ubistvo ustaškog teroriste Stijepana Djurekovića uputio na njemačkom i srpskohrvatskom jeziku latinicom poziv da u svojstvu svedoka, sudjenju prisustvuje i Božidar Spasić.

Na ovom sajtu možete videti uljudan poziv nemačkog sudije sa svim garancijama vezanim za svedočenje i boravak Božidara Spasića u Minhenu negde u aprilu 2015 godine.

Nakon prijema poziva, Božidar Spasić se obratio sudiji doktoru Dausteru, sa uljudnom molbom da od sada pa na dalje sud svu prepisku sa Spasićem vodi na ćirilici.

Nemački sud je to uvažio i stigao je na veoma korektnom ćiriličnom piosmu iz centra Minhena, obnovljeni poziv ovoga puta na ćirilici. Dakle i Nemci znaju ćirilicu, samo im treba skrenuti pažnju da je i to jedan od važećih svetskih jezika i da se može koristiti u komunikaciji sa gradjanima Srbije koji su istopravno ravnopravni kao i nemci ili bilo koji drugi narod u EU.

Nemcima treba ponekad samo skrenuti pažnju ko ste i jasno i nedvosmilseno ih uputiti na to da smo mi ravnopravni narodi i da imaju da nas poštuju kao i mi njih.

Evo zahteva Spasića da mu se prepiska dostavlja na njegovom pismu sudu u Minhenu i evo vrlo brzog i korektnog odgovora nemačkog suda na veoma korektnom ćiriličnom pismu. Ipak nek se zna.

Sud Minhen
Sud Minhen
Sud Minhen
Sud Minhen

B. Spasic - 10.12.2014.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti