NEZGODAN SVEDOK NEREŠENIH UBISTAVA?

Privatni detektiv Božidar Spasić smatra da način na koji je ubijen Šaranović podseća na rukopis italijanske mafije, jer oni u svojim likvidacijama uglavnom koriste motore.
- Po svemu sudeći, nalog za likvidaciju Šaranovića najverovatnije je došao iz Podgorice ili iz Italije. Moguće je da ovo ubistvo ima veze sa svedočenjem crnogorskog biznismena Ratka Kneževića, zbog kojeg među Crnogorcima u Beogradu i Zagrebu vlada velika frka. Nalogodavci verovatno imaju spisak neprijatnih svedoka koje treba ukloniti. Interesantno je da se međusobno obračunavaju baš u Beogradu, a ne u Podgorici - kaže Spasić.
Braća Brane i Slobodan Šaranović, prema njegovim rečima, poznati su još iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.
- U ranoj mladosti njihova imena se vezuju za prevare u kockarnici „Portorož“, zbog čega im je, navodno, bio zabranjen ulazak u sve kockarnice bivše Jugoslavije, ali i Italije. Nikada im ništa nije bilo dokazano, a navodno su se bavili svim i svačim. Spekulisalo se da je početkom osamdesetih jedan od braće organizovao bekstvo drugog brata iz zatvora u Diseldorfu, kad je na zatvorski zid postavio eksploziv, omogućivši bratu i njihovom pajtosu da pobegnu kroz rupu na zidu. Zbog toga su, navodno, dugo bili na nemačkoj poternici - dodaje Spasić.

List Kurir - 09.10.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti