NOVI SKANDAL NEMAČKOG SUDSTVA I TUŽITELJSTVA na sudjenu Perkoviću i Mustaću

Na sudjenju hrvatskim obaveštajcima Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću, već treći skandal i bruka njemačkog pravosudja ,tužiteljstva i obaveštajne zajednice.

Nakon prvog skandala kada je sudija Manfred Dauster, počeo da preti svedocima u procesu protiv Perkovića i Mustaća što ne govore ono što on želi čuti, pa im je zapretio čak i kaznama zatvora, drugi skandal je bio još veći.

Sudac Dauster i tužitelj Lianhardt Weiss, zapretili dodatnim kaznama ključnom svedoku slučaja Krunoslavu Pratesu, zato što ne potvrdjuje njihovu teoriju da je predao ključ od garaže Perkoviću.Njihove pretnje izazvele su smeh ne samo u sudnici koja je prepuna ostarelih i dokonih ustaša koji troše njemačke penzije, već i šire javnosti jer se postavlja pitanje čime to sudac i tužitelj prete čovjeku koji je već osudjen na doživotnu kaznu zatvora.

No treće skandal drma već temelje ne samo njemačkog sudstva i tužiteljstva več i čitave njemačke obaveštajne zajednice.

Na sudu u Minhenu nepobitno je dokazano da je Stjepan Djureković, bivši direktor INE ,naravno jedan od direktora, zapravo bio njemački agent i špijun , te da je aktivno radio za njemačku obaveštajnu službu BND, na područiju bivše Jugoslavije.

To je u iskazu na sudu potvrdio p u k o v n i k njemačkog BND, koji je predstavljan samo imenom FILIP.

Prema izjavi tog FILIPa, dakle visoko rangiranog njemčkog obaveštajca, Djurekovića je BND, angažirala za špijunažu nekoliko godina pre nego je 1983 godine povučen u Njemačku.

Iz toga proizilazi da je njemačka obaveštajna služba sedamdesetih i osamdesetih godina sada javno priznala da je špijunirala tadašnju Jugoslaviju te da je za to izmedju ostalog bio zadužen i taj pukovnik BND FILIP.

Analitičari su odmah postavili pitanje kakva je to njemačka demokratija i sudstvo te pravni sustav,kada se na sudjenju pojavljuje njemački šef BND i njegovo se pravo ime krije a hrvatski obaveštajci ne da su samo uhapšeni nego i izloženi torturi u njemačkim zatvorima.

Takodje se postavlja pitanje, zašto je njemačka sve ove svoje špijunske aktivnosti sprovodila naspram bivše Jugoslavije, a sudi jugoslavenskim agentima za ono što su oni isto radili u Njemačkoj.

Skandal će dobiti nevidjene razmere, jer će se sada tražiti da se na sudu otvore tajna d o s i j e a, njemačke obaveštajne službe BND da bi se ustvrdilo koje je to podatke Stjepan Djureković dostavljao Nemcima, preko koga, koliko su ga plaćali i zašto su 1983 godine povukli svog vernog agenta Stjepana Djurekovića u Hrvatsku.

Dakle na sudjenju u Minhenu skandal za skandalom i bruka njemačkog pravosudje.

Tako su nakon šefa BND , pukovnika Filipa, na sudu agenti njemačke BND Friedrich Haf, te Joseph Illing istakli da im je 25 siječnja 1983 godine iz centrale BND naredjeno da preduzmu sve mere da čuvaju i kriju agenta BND Stjepana Djurekoviča.

Ovim izjavama njemačkih obaveštajaca stvari po sudca Daustera i tužitelja Weisa se dodatno komplikuju, jer umesto da se na sudu raspravlja o krvoločnoj UDBi i montiranom filmu koji tako često citira sudac Dauster "Ubistva u ime Tita" na njemačkom sudu se raspravlja zapravo Njemačka bruka jer se otkriva prljava i podmukla špijunska igra Njemačke naspram bivše Jugoslavije, Njemački agenti jedan za drugim padaju na sudu i otkrivaju svoju špijunsku aktivnost na tlu tada suverene države Jugoslavije.

Umesto jugoslavenske tajne i krvoločne udbe pod lupom javnosti sve više se stavlja njemačka tajna služba BND i njezina prljava igra.

Za očekivati je da će sada sudac i tužiteljstvo iskoristiti praznike da konsoliduju očito potpuno uzdrman "gotovo siguran" slučaj koji su imali u rukama.

Inače interesovanje za ovaj slučaj u Njemačkoj je potuno splasnulo.Tu i tamo neki novinar priučeni dakako, nekoliko ostarelih i dokonih ustaša koji uživaju njemačke penzije kao zasalužni špijuni svojih suboraca Hrvata. Prema našim izvješćima u Hrvatskoj je intersovanje za ovaj slučaj svedeno na minimu.Oni koji su se zdušno zalagali za istinu o Stjepanu Djurekoviću sada saznanjem da je isti bio agent BND, sumnjiče da su možda baš oni bili cinkareni od strane tog Djurekovića njemačkoj policiji.

Najneprijatnije je nekim velikim stručnjacima rada krvoločne udbe iz Hrvatske koji su priželjkivali spektakl, najavljivanjem da će Perković i Mustač otvoriti pitanja suradnika udbe, razno raznih mućki iz ratnog i poratnog vremena Tudjmana i njegovih suradnika.Sada ti mudraci koji su lajali na sve zvezde najradije bi izjeli svoje guzice, pa pokušavaju da se sakriju u mišije rupe. Svi su svesni da se ovo sudjenje hrvatskim obaveštajcima, sve više pretvara u farsu i sudjenje zapravo samim nemcima i njihovim špijunima.Djurekovića gotovo da niko i ne spominje.Jedino Hrvatska i njezina vlada koja je tako zdušno i komotno izdala svoje obaveštajce i dalje ostaja posrana i ne može je oprati ni Jadransko more, kako je to rekao jedan bivši udbaš.

AGENCIJA SIA - 19.12.2014.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti