Obračun mafije tek počinje

Boža Spasić, bivši policajac i vlasnik detektivske agencije SIA, smatra da je nalog za ubistvo Šaranovića došao iz Crne Gore.

- Praksa likvidacije Crnogoraca u Beogradu zastupljena je još od osamdesetih i devedesetih godina. Sve crnogorske grupe koje su krenule na zapad kao odskočnu dasku imale su Beograd. I Beograd je neraskidivo vezan sa crnogorskim mafijaškim krugovima - kaže Spasić, i objašnjava:
Bozidar Spasic - U Crnoj Gori su oni prijatelji, ali ako se neko nekome zameri, sigurno će doći do likvidacije u Beogradu, koji je bio i ostao teren za obračune grupa iz Crne Gore. To je ono: „Sve što smo se zamerili rešićemo u Beogradu".

On ističe da iza likvidacije Šaranovića stoji „izvanredna logistika".
- Ubistvo nisu izvršili klinci iz nekog kafića. To su uradili vrhunski profesionalci kojima su bili omogućeni podaci o kretanju i navikama Šaranovića i kojima je bilo obezbeđeno sigurno bekstvo. Iza njih je stajala cela jedna logistička operacija, koja je precizno izvršena. Od čekanja žrtve u zasedi, preko atentata, do bekstva kroz jedan rezidencijalni deo grada, a da se ne naleti na neku od policijskih patrola - kaže Spasić.

List Press - 10.10.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti