PARANOIČNA BUDALA PERATOVIĆ

Pojavio se opet jedan mudarac koji zna mnogo više nego Papa.Reč je o nazovi hrvatskom novinaru Branku PERATOVIĆU.Taj Peratović je je toliko novinar da mu u hrvatskim novinama ne bi objavili ni čitulju da napiše jer je čovek naprosto bolestan.

Nažalost ja ga poznajem.Došao je pre desetak godina u Beograd, kao slepac sa jednim rancem na ledjima u kome nije imao niti rezervne gaće.Čekao je tri dana da ga primim molio kukao.Najzad sam ga primo u svojoj kancelariji.

Izneo mi je kako ima problem sa Josipom Perkovićem, da ga Perković optužuje za špijunažu, da mu je Perković jednom prilikom pretio pištoljem i slična sranja.Doneo je slike ubijenog teroriste Mire Barišića /svojevremeno ubio našeg ambasadora u Švedskoj, Rolovića/, tvrdeći kako su tog teroristu negde u Lici ubili Parkovićevi ljudi.Ja sam se u medjuvremenu raspitivao o tom Peratoviću i svi su mi skretali pažnju da se radio o paranoiku i budali koji je isteran iz svih novina u Hrvatskoj te da je otvorio svoj portala na internetu i valjda zamišljao da ima sada svoje novine.

Sećam se kao sada da sam mu pokazao jednu sliku na kojoj smo Perković ja i neke kolege i oči su mu iskočile da dobije tu sliku.Namerno sam jednoj osobi na toj slici flomasterom zatamnio lice i dao mu tu sliku.On je odmah po dolasku u Zagreb objavio tu sliku te nastojao da svom svojom mudrošču čak je konsultirao i pokojnog Pukanića te su mudro zaključili da je zatamljeno lice ustvari Zdravko Mustač, svojevremeno šef jugoslovenske tajne policije sada uhapšen sa Perkovićem.

Ja sam se smejao kao lud velikom istraživaću Paratoviću jer je lik čije sam ime potamnio bio upravo konobar koji je posluživao u tom restoranu. Toliko istraživačkom novinarstvu te budale Peratovića.

No on ne miruje posle par meseci opet dolazi u Beograd i traži sastanak ja rekoh hoće oper da blati Perkovića no nije to.On ,Peratović je imao veliki porodični stan u Beogradu negde u centru ali je vlasništvo nad tim stanom bilo nelegalno pa me nagovarao na svakakv način da mu rešim to pitanje.Naravno da sam to izbegao.Više ga nisam video i imao sam utisak da me je ostavio na miru jer sam shvatio da je čovek opsednut Josipom Perkovićem.Dakle ako bilo ko šta kaže protiv Perkovića za objektivnog novinara Peratovića taj je dobar i pošten a ako kaže nešto u korist Perkovića je lažov i prevarant.

Tako se sada nakon hapšenja Peratović našao pozvanim da komentariše i on slučaj verovatno prezadovoljan.Komentarisao je to na svom internet portalu jer njegov komentar u Hrvatskoj niko ne bi objavio sve da kaže da je on lično ubio Djurekovića.No u ovoj bedničkoj Srbiji nadju se novine poput Blica i Kurira koje citiraju i veličaju izjave tog paranoika Paratovića.Bez mogućnosti i moje želje da odgovaram toj budali no eto dobio je publicitet u srpskim novinama na zadovoljstvo ustaškog puka u Hrvatskoj koji bi rado video Perkovića na vešalima a sa njim i moju malenkost. Dobar" poznavalac" i "istraživač" Peratović iz Zagreba čak zna da tadašnja SDB nije mogla naći niti jednog šiptara koji bi obavljao neki posao za nju.E moj Perativiću ti si istraživač do mojega a novinaar ha ha.Uostalom kada su mu Blic i Kurir već posvetili pažnju tojest objavili ova njegova sranja evo kako to u stvarnosti izgleda.Toliko od mene o paranoičnom Paratoviću sa velikom zahvalnošću što se upravo on brine o mojoj budućnosti. I zamolio bih ga da ako uopšte razume da svoje djubre i sranja rešava u Hrvatskoj a ne da svoje djubre prebacuje u moju zemlju.

EVO ŠTA KAŽE PERATOVIĆ: OBJAVLJENO U KURIRU I BLICU

Hrvatski novinar i publicista Željko Peratović, koji se godinama unazad bavi istraživanjem političkih ubistava u Jugoslaviji, kaže za da je bivši obaveštajac Boža Spasić "najobičniji prevarant i lažljivac koji se trudi da po svaku cenu zaštiti Perkovića i Mustaća iz sopstvenih interesa".

- Sve što je ikada izjavio na temu ubistva Stjepana Đurekovića nije istina. Svaku priču temelji kako bi oslobodio Perkovića i Mustaća, unapred svestan da će i Srbija po ulasku u EU dobiti nalog za njegovim hapšenjem. Spasić je dovođen u vezu s ubistvom kosovskog disidenta Hadrija 1988. godine u Belgiji - kaže Peratović.

Peratović dodaje da se u srpskim medijima i danas s njega skida odgovornost, koju on pokušava da svali na bivšeg saveznog sekretara unutrašnjih poslova Staneta Dolanca, koji je, kako kaže Peratović, bio protiv likvidacije Đurekovića.

- Da li je Đurekovića ubio Arkan, Giška ili neki drugi beogradski kriminalac u potpunosti je nebitno. Treba napomenuti da je ovo ubistvo po svim karakteristikama veoma specifično jer ispada iz svih pravila po kojima su do tad izvršavane likvidacije. Srbi su angažovani za ubijanje Srba, Hrvati za Hrvate, muslimani za muslimane. Jedino za Albance nije važilo to pravilo jer čak ni Udba nije mogla da pronađe Albanca koji bi pristao da ubije drugog Albanca - istakao je Peratović.

B. Spasić - 02.01.2014.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti