Paravinji Hrvati dali reklamu

BEOGRAD - Ubistvo novinarke ostaje misterija! - Od prvog trena sam tvrdio da Dragan Paravinja, manijak osumnjičen za silovanje i ubistvo devojčice, ne zna ništa o smrti novinarke Duge Radislave - Dade Vujasinović! Zbog toga me ne iznenađuje činjenica da hrvatskim istražiteljima nije dao nikakvu informaciju koja bi posle 17 godina pomogla u razrešenju misterije njenog ubistva - kazao je za Kurir advokat Branislav Tapušković, zastupnik roditelja tragično nastradale novinarke.

Misterija

Ovakva reakcija advokata Tapuškovića usledila je nakon što je Dragan Paravinja (43) na prekjučerašnjem saslušanju u Županijskom sudu u Šibeniku negirao svoju umešanost u ubistvo Dade Vujasinović. Poznati advokat postavio je i jedno pitanje.

- Za mene u celoj priči postoji samo jedna misterija: zašto hrvatska policija pridaje toliki značaj bulažnjenju čoveka s takvom biografijom? Kao da žele da mu naprave reklamu - kaže advokat Tapušković.

Policijska igra

Božidar Spasić, bivši funkcioner Službe državne bezbednosti, smatra da je „slučaj Paravinja“ velika policijska igra!

- Hrvati Paravinji daju toliki značaj kako bi „dokazali“ da su Srbi krivci za sva velika nerasvetljena ubistva na prostoru bivše Jugoslavije! Sad možemo očekivati da će Paravinju ponovo dovesti u vezu s nekim političkim ubistvom, kako bi ispalo da srpska policija ne može da reši velike slučajeve!

Paravinja: Dvaput sam video Dadu

Paravinja se, zbog sumnje da je silovao i ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz Drniša, nalazi u šibenskom zatvoru, gde je saslušan o eventualnoj umešanosti u ubistvo Dade Vujasinović.

- On je rekao da ne zna ko je ubio Dadu Vujasinović. Rekao je samo da se dvaput sreo s novinarkom, i to posredstvom rođaka. Rekao je i da njegov rođak nije povezan s njenom smrću, ali je i sam ubrzo poginuo, pa Paravinja misli da je i njegov rođak ubijen - rekao je Paravinjim branilac Branko Bajica.

Ubijena u svom domu

Novinarka Duge Radislava - Dada Vujasinović ubijena je 8. aprila 1994. godine u porodičnom stanu na Trećem bulevaru u Novom Beogradu. Dugo se mislilo da se ubila, ali veštak balističar Vlada Kostić dokazao je da nije reč o samoubistvu, već o ubistvu!

Božidar Spasić: Javnost dobro reagovala

Božidar Spasić tvrdi da je srpska javnost na pravi način reagovala na vest o mogućnosti da je Paravinja ubio Dadu Vujasinović.

- Cela priča o mogućnosti da je on likvidirao poznatu novinarku u našoj zemlji prihvaćena je s velikom rezervom. Konačno smo se naučili pameti - rekao je Spasić.

List Kurir - 13.08.2011.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti