Pismo iz Minhena- AGENCIJA SIA

KOLAPS NEMAČKOG SUDSTVA I TUŽITELJSTVA NA SUDJENJU PERKOVIĆU-MUSTAĆU SUDIJA DAUSTER I TUŽILAC WEISS PRETE SVEDOCIMA DA NEĆE IZAĆI IZ SUDNICE UKOLIKO NE POTVRDE NAVODE TUŽBE DA LI JE NA POMOLU JOŠ JEDNA BRUKA NEMAČKOG SUDSTVA

Kako javljaju naši izvori na sudjenju Parkoviću-Mustać u Minhenu za navodno ubojstvo ili organizaciju ubojstva ustaškog teroriste Stjepana Djurekovića na pomolu je totalni kolaps ne samo sudstva nego i tužiteljstva, pa i svih obaveštajnih struktura Njemačke. Sudjenje, koje eto traje već nekih dva meseca nije ni krenulo sa mrtve točke.Naime niti sud niti tužilaštvo ne mogu da dokažu niti jednu činjenicu iz optužnice jer ih svedoci opstruiraju,govore ono što znaju a ne ono što sudija Manfred Dauster želi čuti. Tako je prošle nedelje, na sudjenju saslušan policajac koji je prvi ušao u garažu u kojoj je pronadjen mrtav Stjepan Djureković. Običan nemački policajac na sudu pred sudcem Dausterom izjavljuje kako "Odmah nakon što sam ušao u garažu znao sam da se radi o političkom ubojstvu". Na pitanje kako je to znao, ovaj policajac odgovara "imao sam iskustva".Naravno da su ove šarlatanske izjave nemačke poliocije izazvale smeh u sudnici.

Kakav li će tek smeh u sudnici da izazove jedan od ključnih svedoka u ovom procesu X.X. koji kako saznajemo na sud dolazi sa činjenicama i dokazima da se te 1983 godine u toj garaži u Wolfarttshauzenu zapravo Stjepan Djureković sam ubio jer je već tjednima bio u psihičkom rastrojstvu i bedaku i da su ubojice koje su ga trebale likvidirati zapravo zatekle mrtvog Djurekovića sa prostrelnim ranama koje bi i dete forenzičar ustvrdilo da su samonanete. U besu što ne mogu izvršiti ono što im je naloženo ubojice su već mrtvom Djurekoviću nanele samo jedan udarac, nekakvim drvenim predmetom.Nažalost, takav forenziči izveštaj poštoji ali ga nemačka kontraobaveštajna služba i posebni odjel BKA kojim rukovdi načelnik policije EF, prikriva ili je možda čak i uništen.

No o tome nekom drugom prilikom. Kolika je nervoza kod tužitelja Weissa i sudca Daustera pokazuju i saslušanja ove nedelje.
Prilikom saslušanja supruge već osudjenog suradnika Udbe, Krunoslava Pratesa, Keti Prates, koja se nije sećala nekih detalja na kojima tužiac temelji optužncu protiv Perkovića i Mustaća, najpre sudac Manfred Dauster a potom i tužilac Weiss, su dotičnoj gospodji zapretili da "neće izaći iz ove sudnice već će pravo iz nje, sudnice u petogodišnji zatvor",ukoliko se ne seti detalja koji njih zanimaju.

Ovo je do sada nevidjeni pritisak nemačkog suda na svedoke . Isti je slučaj i sa bratom osudjenoga Krunoslava Pratesa, Hrvojem Pratesom, kome sud javno u sudnici preti da će završiti na robiji zato što se "ne priseća važnih momenata slučaja". Da bi slučaj bio još zamršeniji, svedočenje je odbila i supruga pokojnog teroriste Stjepana Djurekovića, Gizela, koja se pravdala da neće doći na sud u Njemačku jer je loša zdravlja.Dotična gospodja je inače prema iskazima jednog agenta udbe, kada je te 1983 godine, saznala da je Stjepan Djureković ubijen doslovce rekla "neka je ubijeno djubre". Ovaj dokaz postoji u spisima.A dotična Gizela Djureković je vidjena pre neki dan kako šeta opatijskom rivijerom. I na samom kraju nervoza u sudu u Minhenu dobija na značaju činjenicom da će se sudci i tužioci morati osloniti na iskaze već oprobanih i poznatih kriminalaca u ubojica Vukušiča i Sindićića. Do sada je inače sedam svedoka iz Hrvatske odbilo da svedoči a troje navodno hrvatska policija ne može da pronadje. U Beograd su poslata dva poziva, u Ljubljanu dva poziva i u Bosnu četiri poziva. Za sada nema potvrda da će se pozvani svedoci javiti.

Nemački sud pa i samo tužteljstvo je zapravo poremetila i činjenica da se Perković i Mustać za sada brane šutnjom, čime su upotpunosti pale u vodu pretpostavke pa čak i pisanja vodećih hrvatskih medija i portala kao i špojedinih šarlatana, samozvanih stručnjaka za udbu, o tome kako će ova dva Udbaša propevati, kako će izneti na videlo dogadjanja iz vremena moderne Hrvatske.Ništa od toga.Sud i nemačko tužiteljstvo a time i njihove bezopasne i smešne obaveštajne službe su po svoj prilici izvedene na ledinu u kojoj će se smrznuti. Ipak navode analitičari Udba je Udba. Gospodska.

Agencija SIA-Više izvora - 19.11.2014.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti