Pokušaj otežavanja suđenja u Hagu

Bivši operativac Službe državne bezbednosti Božo Spasićocenio je da je vest o saradnji Stanišića sa CIA apsolutno tačna i da je to jedan od najvećih skandala srpske tajne policije i da se nikad nije se dogodilo da šefa obaveštajne službe angažuje služba neke druge države.

-Mislim da se ovde radilo o čistom, klasičnom, agentskom odnosu i ne mogu da verujem da naša tajna policija i njena unutrašnja kontrola nije imala te podatke dugi niz godina - rekao je Spasić, koji je bio dugogodišnji Stanišićev saradnik.

On je za Betu ocenio da pretpostavke o normalnoj komunikaciji šefa DB i tajnih službi ne mogu biti tačne, jer bi se zvanična komunikacija obavljala u kancelarijama službe, a ne na „čamcima i splavovima“.

Spasić smatra da se verodostojnost navoda da je Stanišićradio za CIA ne može dovesti u pitanje, jer su dokazi o tome dostavljeni i Haškom tribunalu i ta služba bi bila dovedena u komplikovanu situaciju da to nije tačno.

- To se dalo nagovestiti iz njegovih postupaka, on je svojevremeno učestvovao u pregovorima, predavao pilote i tako dalje... ja sam se tada većčudio, jer to ne rade šefovi obaveštajnih službi nego niži činovnici bez mnogo pompe - kazao je Spasić.

List Danas - 02.03.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti