Ratko Mladić se godinama skriva u istom stanu u Novom Beogradu

NAJTRAŽENIJI haški bjegunac Ratko Mladić, prema pisanju srpskog Pressa, već pet godina se skriva u istom stanu u Novom Beogradu i kontaktira samo s jednom osobom, koja mu svakih sedam do 10 donosi hranu i neophodne lijekove. Te najnovije informacije ovih dana srpska tajna policija navodno intenzivno provjerava. Mladić navodno ne komunicira ni s rodbinom ni s prijateljima.

Na pitanje zašto tajne službe ne pretresu stambene blokove po Novom Beogradu ako su uvjereni da se Mladić ondje krije, stigao je odgovor: "To nije nimalo jednostavno. Pazite, mi ne znamo točno gdje se on nalazi. Imamo određene pouzdane informacije, saznanja od Mladiću bliskih ljudi, od onih koji su nekada bili u njegovom najbližem okruženju. Te informacije, ali i rekonstrukcija Mladićevih tragova do kojih smo uspjeli doći, govore da je prekinuo svaki kontakt sa vanjskim svijetom i da se doslovno zaključao u tom nekom stanu. Sumnjamo da se krije u jednom od tri novobeogradska bloka, ali ne možemo pretresti baš svaki stan ili blokirati cijele kvartove. To je jednostavno neizvedivo".

Jedan od scenarija upada u stanove je i taj da lažiraju nekakav kvar po zgradama. Bivši pripadnik Službe državne sigurnosti Božidar Spasić smatra da bi akcija uhićenja bila vrlo riskantna. Navodi i kako je potpuno siguran da se Mladić skriva negdje u Beogradu.

"Ti blokovi su prava urbana džungla u kojoj je moguće godinama ostati neprimijećen. Većina zgrada ima po nekoliko ulaza, susjedi se vrlo često uopće ne poznaju, ljudi ne obraćaju pažnju jedni na druge. Ako postoji idealno mjesto za skrivanje onda su to ti blokovi i Mladić, kao iskusan vojnik, to odlično zna", navodi sugovornik Pressa i dodaje kako tajne službe traže nelogičnosti - primjerice stanove u kojima se troše struja i voda, a iz njih se ne telefonira.

INDEX Hrvatska - 09.03.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti