“Şacalul” a apărat Jocurile Olimpice de la Sarajevo

Declaraţia a fost făcută la seminarul bosniac ‘Slobodna Bosna’, de Bozidar Boza Spasic, agent al serviciilor de securitate al fostei Iugoslavii, stat din care Bosnia făcea parte atunci, alături de Slovenia, Croaţia, Serbia, Muntenegru şi Macedonia.
Spasic a spus că serviciile de securitate au fost nevoite să îi ‘ceară’ venezuelanului Carlos ‘anumite informaţii’ pentru a evita eşecul jocurilor de la Sarajevo.
‘Vă spun sincer, aveam informaţii operative cu privire la o serie de ameninţări provenite de la emigraţia ‘ustaşă’ (croaţi pro-nazişti în al Doilea Război Mondial şi urmaşii acestora), cum că vor comite un act terorist pe timpul jocurilor’, a indicat fostul agent.
Spasic a mai spus că fostul terorist Carlos şi-a desfăşurat ‘oamenii ‘ în locurile semnalate de serviciile secrete iugoslave, calificând drept ‘nepreţuit’ ajutorul dat de acest bărbat, pe vremea când era unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume.
‘Carlos ne-a garantat că teroriştii internaţionali nu vor întreprinde nimic şi că el va controla absolut tot’, a mai spus Spasic.

Radio Resita - 17.01.2010.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti