Slučaj "STANIŠIĆ": ko iz vlasti danas radi za CIA?!

Dugogodišnji Stanišićev saradnik, bivši operativac Božo Spasić tvrdi da je priča o saradnji Stanišića sa američkom CIA apsolutno tačna i da je to jedan od „najvećih skandala srpske tajne policije".

- Ovo je najveći skandal od osnivanja srpske tajne policije. Nikad se nije dogodilo da šefa obaveštajne službe angažuje služba neke druge države - kaže Spasić.

Spasić je za radio Beta RFI rekao da je ta vest "najveći skandal od osnivanja srpske tajne policije" i da se nikad nije se dogodilo da šefa obaveštajne službe angažuje služba neke druge države.

"Mislim da se ovde radilo o čistom, klasičnom, agentskom odnosu i ne mogu da verujem da naša tajna policija i njena unutrašnja kontrola nije imala te podatke dugi niz godina", rekao je Spasić koji je bio dugogodišnji Stanišićev saradnik.

On je ocenio da pretpostavke o normalnoj komunikaciji šefa DB i tajnih službi ne mogu biti tačne, jer bi se zvanična komunikacija obavljala u kancelarijama službe, a ne na "čamcima i splavovima".

Spasić smatra da se verodostojnost navoda da je Stanišić radio za CIA ne može dovesti u pitanje, jer su dokazi o tome dostavljeni i Haškom tribunalu i ta služba bi bila dovedena u komplikovanu situaciju da to nije tačno.

"To se dalo nagovestiti iz njegovih postupaka, on je svojevremeno učestvovao u pregovorima, predavao pilote i tako dalje... ja sam se tada već čudio, jer to ne rade šefovi obaveštajnih službi nego niži činovnici bez mnogo pompe", rekao je Spasić.

Spasić je rekao da je vest o saradnji Stanišića i CIA"katastrofalna", jer je šef tajne policije kojem su mnogi podaci bili dostupni, bio plaćeni agent druge službe kojoj ih je dostavljao.

List Press - 03.03.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti