SPASIĆ O IZBORIMA: Srbija se odlučila za nastavak proevropskog puta!

Prema rečima analitičara Božidara Spasića ostale stranke su samo pokušale da kopiraju SNS.

Održani su 7. vanredni parlamentarni izbori. Istraživanja su pokazala i pre održavanja samih izbora da se ništa neće promeniti u odnosu na prethodne iz 2014. godine.

Obzirom na to da se na osnovu 56,6 odsto obrađenih podataka SNS nalazi na porvom mestu sa 51 odsto, analitičar Božo Spasić za Srbijudanas.com kaže će rezultat izbora ostati isti, sa malim odstupanjima, ali koji će verovatno do kraja tog izbornog brojanja neće uticati ni na kakve radikalne promene.

- Dogodilo se zapravo ono što smo i očekivali i najavljivali, a to je da će pobediti opcija koja je na ovim izborima imala najveću ponudu, koja je imala realnu ponudu i koja je bila u životnom trendu te ponude - navodi Spasić.

On navodi da su ostale stranke zapravo samo bile kopi-pejst, pokušaj kopiranja tog proevropskog puta. One su ranije bili na vlasti i nikako nisu uspevale da se realizuju na način kako je to činila vodeća stranka koja sada pobeđuje na izborima.

Dodaje da iznenađenje može da predstavlja jačanje desnice, odnosno radikala koji će sada ući u parlament.

- Srbija je zapravo glasala onako kako je glasala, naprosto je želela kontinuitet jedne politike koji je započet pre par godina i naprosto narod nije želeo ovoga puta glasanjm i ovim izborima da promeni ništa što bi spektakularno promenilo pravac dalje politike.

Što se osnivanja Vlade tiče, naš sagovornik smatra da će biti koalicije iako će SNS moći i sama da osnuje vladu.

Zapadni mediji

- Glasila na zapadu su objavili da su ovi izbori bili zapravo glasanje za proevropski put, kao da postoji neki drugi put, a Srpska napredna stranka koja je jedina ozbiljno vodila kampanju, ona je jasno govorila da je to jedini put i ta takva, balansirana, politika uspeva i do sada je dala veoma dobre rezultate.

SRBIJA DANAS - 25.04.2016.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti