Srbi poginuli kao telohranitelji narko bosa u Boliviji

Božidar Spasić, bivši operativac jugoslovenske Službe državne bezbednosti, a danas vlasnik detektivske agencije u Beogradu, kaže za naš radio da su se u novom poslu trojica Srba verovatno našla po preporuci i zahtevu ovdašnjih saradnika bolivijskog bosa:

"Ne može niko da tvrdi da zapravo nisu znali sa kojim đavolom zapravo stupaju u posao. Naprosto su znali zašto su poslati i, po meni, tim činom su i sami praktično ušli u zonu kriminala. Ovdašnje narko tržište šalje tamo svoje ljude da direktno kontrolišu stvari i da pokušaju pojedine ljude da osposobe za te poslove. Prema mojim saznanjima, u Latinskoj Americi se trideset odsto plate daje u robi. A zna se koja je to roba, i prema tome oni imaju 30 odsto od posla, a ne samo kao telohranitelji."

Detektiv Božidar Spasić zaključuje da u narko ratu tako brutalno ubistvo predstavlja lako razumljiv signal:
"Bolivijci i Kolumbijci na svojoj teritoriji ne žele nikog drugog jer im uzima jedan deo kolača. Oni bi hteli da njihova roba dođe do Evrope bez mešanja sa strane, i to je jasna poruka da će i ubuduće stradati svi koji se pojave na njihovoj teritoriji."

Šumadija press - 18.05.2010.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti