Stanišiću pozajmili pare za cipele

Božidar Spasić kaže da su plate u DB-u bile niske i da je i Stanišić nekada, pre nego što je 1991. postao šef DB-a, skromno živeo.

- Sećam se jednom da je krenuo da kupi cipele. Svratio je kod Mihalja Kertesa i pošto smo videli da nema dovoljno novca, pozajmili smo mu pare. Primetio sam da se nešto kod njega menja kada je okupio oko sebe lobi: Brana Crnčević, Mihalj Kertes, Radovan Pankov i Milorad Vučelić, koji je lobirao kod Miloševića da Stanišić postane šef DB-a - kaže Spasić.

Jovica u komšiluku sa Borkom

Jovicu Stanišića juče niko iz komšiluka nije video kako izlazi ili ulazi iz stana na Vračaru u kojem u poslednjih nekoliko godina živi sa porodicom.

- Sretnem ga ponekad. Vidi se da mu je zdravlje narušeno, ali se kreće bez tuđe pomoći - rekao nam je jedan od komšija. Prema nalazima lekara u Sheveningenu, objavljenim prošle godine, Stanišić je oboleo od bolesti probavnih organa, ima kamen u bubregu, osteoporozu, a psihički se nalazi u dubokoj depresiji. Ispred njegovog stana juče nije bilo nikakvog ličnog obezbeđenja, ali ono nije ni potrebno, pošto zgrada u kojoj živi ima svoje obezbeđenje, a ni u lift se ne može ući bez specijalne šifre.

Tržišna cena kvadrata u ovom objektu, koji je gradilo preduzeće BTC bivšeg člana JUL-a Nenada Đorđevića, kreće se oko 3500 evra, a stanovi su od 100 do 500 kvadrata. Jedan od Stanišićevih komšija je i Slobin bankar i visoki funkcioner SPS-a Borka Vučić, piše današnji Alo.

SrbijaNet - 03.03.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti