Strah: NATO okupira Republiku Srpsku!

Beogradski stručnjak za bezbjednost i dugogodišnji operativac DB-a Božidar Spasić kaže da će NATO iskoristiti vojnu vježbu da snimi kompletnu RS i da je bezbjednosno potpuno ogoli, ističući da je vrlo indikativno to što je NATO odlučio da vježbu održi u Banjaluci.

"NATO je jedna ogromna mašina i, pomoću tehnike kojom raspolaže, pod kontrolu može da stavi sve prislušne punktove u RS, a zna se da nema ništa opasnije po bezbjednost od situacije kada vam neko presretne i kontroliše prisluškivanje. Zamislite situaciju u kojoj vi nekoga prisluškujete, a neko prisluškuje i vas i to što vi radite. To će da radi NATO, a nisam siguran da bezbjednosni organi u RS tome mogu da se suprotstave", kaže Spasić.

Prema njegovim riječima, NATO će da iskoristi vježbu i prisustvo svojih vojnika da ojača mrežu saradnika na terenu, a uvjeren je i da će, kako kaže, instalirati uređaje pomoću kojih će moći ne samo da prisluškuju, već i da lociraju svaku pušku i komad municije u Srpskoj.

"RS će biti pokrivena kao iz "avaksa". Sve komunikacije će biti pod njihovim okom, sva elektronska pošta, SMS poruke, pa čak i faksovi, a kada je riječ o oružju, u RS neće moći ni puška u tunel da se sakrije", tvrdi Spasić.

24 sata - 17.08.2009.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti