TERORIZAM KUCA NA VRATA EU

TERORIZAM KUCA NA VRATA EU- nema kamiona napunjenog eksplozivom ili teroriste opasanog eksplozivom

Razmišljam kako je svetska vest teroristički napad na redakciju tog časopisa u centru Pariza i ubistva preko deset lica.

Iz onoga što može da se vidi napad je izvršen krajnje profesionalno, korišćene su duge i kratke cevi, uniforme , maske i verovatno ukradena vozila.

Teroristi su se ponašali kao da znaju svaki milimetar prostora na kome deluju, nikada nisam primetio toliko bezobzirnosti i sugurnosti terorista za vreme napada i akcije.Jedan od njih čak ima vremena pri ulasku u vozilo da podigne nešto što mu je ispalo na asfalt.

S druge strane razmišljam koliko su ranjive zemlje Zapada i to najveći zagovornici borbe protiv terorizma. SAD, Velika Britanija,sada Francuska uskoro verovatno Nemačka. Izgleda da oni uopšte ne shvataju borbu protiv terorizma na način kako je to shvata savremen doktrina.

Zar su te velike sile pa i koalicija koja je udružena protiv ID /Islamske države/ dakle protiv terorista koje su stvorile SAD i CIA da bi se borili protiv legalne vlade Sirije i predsednika Bašara Asada mislili da mogu nonšalantno, komotno, bez ikakvih posledica mesecima da bombarduju, položaje, naselja, teroriste a da im ti isti teroristi neće pokucati na vrata.

Terorizam uvek kuca na vrata.

Suština terorizma je da svoje aktivnosti premesti na teren drugoga da ga udalji sa prostora koje smatra svojim.

Evropa je slaba i ranjiva a ovakvi napadi su najavljeni već mesecima.

Imaju li ove zemlje uopšte svoje obaveštajne sisteme ili se bave hakovanjem i snimanjem filmova o Kim Džongu.Prisluškuju ceo svet a u centru Pariza bezobzirno u sred dana ušetaju se teroristi i ubijaju.

Jedino, što ukoliko ovaj teroristički akt pripišemo radikalnim islamistima ma odakle oni bili, zbunjuje je da je ovo odavno nije vidjeno da se napad izvrši na ovaj način bez ućešća terorista samoubica koji bi bili opasani eksplozivom.

To je ono što plaši a stratezi borbe protiv terorizma ne shvataju.Terorizam je veoma prevrtljiv i prilagodljiv. Ovo oni ne samo da nisu očekivali nego nisu ni sanjali ovakav teroristički napad..Pa vreme je da se svi probude.

B. Spasic - 08.01.2015.

Komentari

Ja sam 26.01.2015.

Gospodine Spasicu,

taj napad je bio planiran s strane CIA/MI6 i Francuza!! Isti rukopis je bio kao onaj CIA organizacije 9/11....

Zeljko 26.01.2015.

Gospodine Spasicu,

taj napad je bio planiran s strane CIA/MI6 i Francuza!! Isti rukopis je bio kao onaj CIA organizacije 9/11....

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti