Ubica bio na uviđaju s policijom?!

Boško Raičević (42), rođak bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića (50) i brat od tetke kontroverznog biznismena Andrije Draškovića (48), najverovatnije je ubijen zbog svojih poslova, a njegovom likvidacijom poslata je poruka i njegovim saradnicima, kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

On kaže da je atentator verovatno bio i na samom uviđaju, među okupljenim građanima na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tadeuša Košćuškog i komentarisao zločin.
- Atentatori su očigledno duže vreme pratili Raičevića i znali njegovo kretanje. Kada su uhvatili zgodan momenat, pod njegov „sitroen C4“ postavili su eksplozivnu napravu, a ubica je verovatno aktivirao s razdaljine od nekih 150 do 200 metara. Ubica je verovatno sedeo u bašti nekog kafića ili na terasi, ali nije isključeno i da je bio u nekom automobilu, odakle je sve vreme na oku držao Raičevića. Međutim, verovatno se uplašio, pa je eksploziv aktivirao ranije, pa je povređen i vozač koji se našao u blizini - priča naš sagovornik i navodi da je pod Raičevićev automobil postavljena veća količina razornog eksploziva, zbog čega je bukvalno raskomadao Raičevića. - Ispituje se da li je u pitanju eksploziv C4, koji je bio pomešan s fosforom da bi bio više zapaljiv. Sumnja se da je postavljeno više od pola kilograma plastičnog eksploziva, oko 800 grama, u obliku grumena. Automobil je izgoreo i ugljenisao Raičevića jer je eksplodiralo i gorivo - navodi naš izvor.

Policija ispituje motiv, a istraga je usmerena u više pravaca. Ispituju se poslovi kojima se bavio i kontakti sa osobama iz svih branši.
- Važio je za Draškovićevog čoveka od poverenja, ali se ispituje i njegova veza s vlasnikom jednog ekskluzivnog beogradskog hotela koji je u pritvoru zbog prevare i nelegalne gradnje. Takođe, ne zanemaruje se i varijanta da je Raičević nekom pozajmio pare, pa je zbog toga ubijen. Istraga će biti usmerena i na eventualnu osvetu, kao i na sukob u kafiću „Pastis“, čiji se akteri dovode u vezu s vlasnikom jednog poznatog prestoničkog restorana - kaže naš sagovornik iz policije.
Raičević je rođen u Prištini, a od 1999. ima prijavljeno prebivalište u Budvi, odakle se pre šest godina preselio u Beograd. Njegovi su poreklom iz Crne Gore, a priča se da je važio za zaštitnika Crnogoraca na Kosovu. Bavio se, između ostalog, ugostiteljstvom, bio je dugi niz godina vlasnik nekoliko diskoteka u Prištini. Spekulisalo se da je tokom rata 1999. bio u specijalnim policijskim formacijama na Kosovu. Posle rata, preselio se u Budvu, gde je odranije imao stan. U tom periodu je često živeo na relaciji Budva-Beograd, gde su mu bili najuža porodica i prijatelji i gde je razvijao poslovne veze započete još u Prištini. Odnedavno je kupio stan u ulici Cara Dušana, gde je živeo s trudnom devojkom.

Čekalo ga suđenje

Raičeviću je 25. septembra trebalo da počne suđenje zbog obračuna u bašti dorćolskog kafića „Pastis“ u julu 2010. Tada je nakon banalne svađe zbog parkinga verbalni sukob prerastao u tuču u kojoj je Aleksandar Đerić (38) ispalio Raičeviću četiri hica u noge, prepone i stomak, dok je Raičević njega nožem izbo po rukama. Obojica su do okončanja suđenja za pokušaj ubistva puštena iz pritvora 23. juna prošle godine i od tada pred Višim sudom nije održano nijedan pretres.

Istraga ubistva Boška Raičevića (42) u centru Beograda

Spasić: Crnogorski rukopis

Detektiv Božo Spasić, bivši funkcioner DB-a, u ubistvu Raičevića vidi klasični „crnogorski rukopis“. „Ovo liči na pečat crnogorskih obračuna, ali na teritoriji Srbije. Ubistvo je verovatno naručeno iz Crne Gore, a ovaj način likvidacije je za ubice sigurniji od korišćenja dugih cevi i sačekuša. Ovaj gradski terorizam liči i na potpise italijanske mafije, a prava je sreća što nije poginulo više ljudi“, kaže Spasić.

List Alo - 24.06.2012.

Komentari

No commenting allowed at this time.

© Božidar Spasić Dizajn Design by Eklipsa
Twitter RSS aktivnosti